ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ & όμως ΑΛΗΘΙΝΟ! 3 άνδρες με σπάνια καρδιακή νόσο ανάρρωσαν χωρίς καμία ιατρική παρέμβαση!

Η απίθανη περίπτωση τριών ανδρών, που η σπάνια καρδιακή τους ανεπάρκεια θεραπεύθηκε απροσδόκητα, περιγράφεται σε νέα μελέτη από το University College London. Ποιος είναι ο παράγοντας που οδήγησε στα θετικά αυτά αποτελέσματα, σύμφωνα με τους ερευνητές;

Ελπίδα για τη δημιουργία αποτελεσματικών θεραπειών κατά της καρδιακής αμυλοείδωσης από τρανσθυρετίνη δίνουν οι περιπτώσεις τριών ανδρών ασθενών, των οποίων τα συμπτώματα παρουσίασαν βελτίωση, σε μια νόσο που, μέχρι πρότινος, θεωρούνταν μη αναστρέψιμη. Τα νέα επιστημονικά δεδομένα παρουσιάστηκαν σε σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στο The New England Journal of Medicine.

Η καρδιακή αμυλοείδωση από τρανσθυρετίνη είναι μια σπάνια, απειλητική για τη ζωή πάθηση, που απαντάται κυρίως σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, στους οποίους οι μη φυσιολογικά αναδιπλωμένες πρωτεΐνες τρανσθυρετίνης εναποτίθενται στην καρδιά. Βάσει των διαθέσιμων δεδομένων, οι μισοί εκ των ασθενών καταλήγουν εντός τετραετίας από τη στιγμή που λαμβάνουν τη διάγνωση.

Η κληρονομικότητα είναι ένας πιθανός παράγοντας πρόκλησης, αν και όχι αποκλειστικός. Οι τρέχουσες θεραπείες στοχεύουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται η κόπωση, το πρήξιμο στα πόδια ή την κοιλιά και η δύσπνοια. Μέχρι σήμερα, έχει καταστεί αδύνατο να βρεθεί μια θεραπεία που να αντιμετωπίζει ολοκληρωτικά την πάθηση. Για το λόγο αυτό, η ανακάλυψη μιας αποτελεσματικής θεραπείας θα αποτελούσε εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη στη διαχείριση της νόσου.

Μια ομάδα ερευνητών από το UCL (University College London) και το Royal Free Hospital ανέλυσε τις περιπτώσεις τριών ανδρών, ηλικίας 68, 76 και 82 ετών, που διαγνώστηκαν με καρδιακή αμυλοείδωση από τρανσθυρετίνη, αλλά κατόρθωσαν να αναρρώσουν. Η νέα μελέτη ξεκίνησε όταν ο 68χρονος άνδρας ανέφερε ότι τα συμπτώματά του παρουσίαζαν βελτίωση. Αυτό ώθησε την ερευνητική ομάδα να εξετάσει τα αρχεία 1.663 ασθενών, εκ των οποίων προέκυψαν δύο ακόμη παρόμοιες περιπτώσεις.

ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.


Πηγή: ygeiamou.gr

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas