Από τον Γιάννη Λουκάκο
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 λεπτά
500 γρ. ταλιατέλες
100 γρ. ελαιόλαδο
350 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
80 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρά καρέ
250 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, καθαρισμένα και κομμένα σε τέταρτα
250 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο, καθαρισμένα και κομμένα σε τέταρτα
120 γρ. κρασί λευκό
800 γρ. ζωμό μανιτάρι ή ζωμό κοτόπουλο
120 γρ. βούτυρο παγωμένο
120 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
10 γρ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
μαϊντανό, χοντροκομμένο
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο και κοχλάζον νερό και τα σουρώνουμε.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα. Δυναμώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και προσθέτουμε τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει ελαφρώς.
Σβήνουμε με το κρασί, και αφού εξατμιστεί η υγρασία προσθέτουμε τον ζωμό και σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά.
Αλατίζουμε, προσθέτουμε τις ταλιατέλες και βράζουμε μέχρι να σωθούν σχεδόν όλα τα υγρά.
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ρίχνουμε τα βότανα και την παρμεζάνα. Αλατίζουμε αν χρειάζεται.
*Προαιρετικά, τελειώνουμε με λάδι τρούφας.
Δημοσίευση σχολίου