Πότε πρέπει να τρως βραδινό για να μην παχύνεις;;; ΜΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΡΕΥΝΑ από το Harvard!!!

                 


Μία από τις βασικές σκέψεις μας όταν κάνουμε διατροφή είναι τι ώρα θα φάμε το βραδινό μας και για αυτό είναι σημαντική πληροφορία να γνωρίζουμε το πότε τελικά μπορούμε να φάμε χωρίς να μας επηρεάσει. Μια νέα έρευνα από το Harvard έρχεται να διαφωτίσει το ζήτημα και να κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη. Για να δούμε όλα αυτά τα στοιχεία που φαίνεται να μας επηρεάζουν σχετικά με το βραδινό και το βάρος μας.

Ειδικότερα, το να τρως μέσα στην ημέρα με ένα σχετικό μέτρο μπορεί να βοηθήσει στο να διατηρήσεις την ενέργεια σου. Και επίσης θα σε βοηθήσει να μην πέσεις με τα μούτρα στο βραδινό φαγητό. Το Harvard επισημαίνει μάλιστα ότι η ώρα που θα καταναλώσεις το βραδινό σου γεύμα σχετίζεται άμεσα με την αύξηση σωματικού βάρους.

Όπως αναφέρεται από το Harvard, μπορείς να «ελέγχεις» το βάρος σου τσεκάροντας πότε τρως πριν πας για ύπνο. Κυρίως αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να καταναλώνεις φαγητό τουλάχιστον έξι ώρες πριν πας να κοιμηθείς. Και όλα αυτά φυσικά δεν προκύπτουν τυχαία, καθώς έτσι αυξάνονται τα επίπεδα της λεπτίνης, μιας ορμόνης δηλαδή που ρυθμίζει το αίσθημα κορεσμού και που συμβάλλει στη μείωση της θερμιδικής πρόσληψης.

Και για να μην χανόμαστε στη μετάφραση, τα πράγματα είναι πολύ απλά: Μπορείς απλά να τρως όσο νωρίτερα μπορείς. Καλά τα λέει το Harvard αλλά αν όντως ισχύει αυτό, πρέπει να τρως βραδινό στις εφτά και να κοιμάσαι στη μία το βράδυ στην καλύτερη. Μην τρελαθούμε κιόλας, όλα με μέτρο λέμε εμείς. Η κατανάλωση φαγητού αργά το βράδυ θα σε κάνει να κάψεις λιγότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια του ύπνου και έτσι μπορεί να δεις διαφορά στον λιπώδη ιστό, που σχετίζεται άμεσα με την αύξηση του σωματικού βάρους.

Κράτησε μόνο τα χαλαρά βραδινά και σχετικά νωρίς. Δεν μας αρέσουν οι υπερβολές είτε


από τη μία πλευρά είτε από την άλλη.

Διαβάστε και άλλα θέματα σχετικά με ΔΙΑΙΤΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ


ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.

 

Πηγή:  RatPack.gr

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas