Η ετοιμότητα του κράτους για τις πυρκαγιές αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ένα φανταστικό κυβερνητικό αφήγημα!


Οι μόνιμες δικαιολογίες περί «κλιματικής αλλαγής» και «ακραίων καιρικών φαινομένων» δεν πείθουν πια κανέναν

Οι πυρκαγιές που κατακαίνε την Αττική τις τελευταίες τρεις ημέρες και έχουν αφανίσει τις περιουσίες των πολιτών έδειξαν δυστυχώς για άλλη μία φορά, πως το κράτος είναι ανίκανο να προσφέρει την παραμικρή προστασία καθώς για κάθε τι κακό που συμβαίνει έχει μόνιμες δικαιολογίες, όπως η… «κλιματική αλλαγή» και τα «ακραία καιρικά φαινόμενα».

Σε ό,τι αφορά το ελληνικό καλοκαίρι, από τότε που θυμόμαστε (δηλαδή, αρκετές δεκαετίες), η Ελλάδα βίωνε πάντοτε αρκετές θερμές ημέρες με πολλές από αυτές να είναι άνω των 40 °C.

Πριν από 11 μόλις μέρες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας  όπου δήλωσε ότι η χώρα είναι έτοιμη για την αντιπυρική περίοδο.

Χθες και σήμερα φάνηκε αυτή η… «ετοιμότητα» όπου οι Έλληνες πολίτες για άλλη μία φορά είδαν τις περιουσίες τους να καίγονται. Ήταν ανύπαρκτη, περισσότερο υπάρχει ως ένα πολιτικό φαντασιακό αφήγημα.

Το κακό με τα αφηγήματα είναι πως εάν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, τότε η πραγματικότητα φροντίζει να καταρρέουν, και όταν καταρρέουν αυτό να το κάνουν μέσα σε μία εντυπωσιακή έκρηξη που προκαλεί οδύνες και θρήνους.

Η επίσημη δικαιολογία της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι πως οι πυρκαγιές οφείλονται στην κλιματική αλλαγή.

Όμως ο πρωθυπουργός πριν 11 ημέρες όταν δήλωσε πως ο κρατικός μηχανισμός, βρίσκεται σε ετοιμότητα, γνώριζε ήδη ότι υπάρχει, τουλάχιστον στη δική του συνείδηση αυτή η «κλιματική αλλαγή».

Άρα θεωρούσε πως το κράτος ήταν έτοιμο να αντιμετωπίσει ακόμα και τις συνέπειες αυτού του… φαινομένου.

Το κατά πόσο η κλιματική αλλαγή είναι κάτι που συμβαίνει πραγματικά ή όχι, αλλά και που αποσκοπεί, εδώ στο pronews.gr  έχουμε εκφράσει εκτενώς την άποψή μας, και δεν είναι της παρούσης να επανεξεταστεί.

Αυτό όμως που χρήζει διερεύνησης είναι το πως μία χώρα ξοδεύει δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο για την δύναμη πυρόσβεσης της και στο τέλος δεν έχει τίποτε, και ότι σώζεται, σώζεται από τους πολίτες της, οι οποίοι κάνουν ότι μπορούν χρησιμοποιώντας κουβάδες, λεκάνες και λάστιχα ποτίσματος.

«Έχουμε προχωρήσει και έχουμε υλοποιήσει έναν πολύ μεθοδικό σχεδιασμό για την αντιπυρική περίοδο την οποία ήδη διανύουμε, με περισσότερα εναέρια μέσα, με περισσότερες δράσεις πρόληψης».

Aυτό είπε πριν 11 ημέρες. Αν κάποιος ρωτήσει τους κατοίκους των περιοχών που αυτή τη στιγμή κατά καίγονται, δεν υπάρχει ούτε ένας που να αντιλήφθηκε ότι «διαθέτουμε περισσότερα ενάερια μέσα» και σίγουρα ότι υπήρξε οποιαδήποτε «δράση πρόληψης».

Όσο για το ζήτημα των εναέριων μέσων, για ακόμη μια αντιπυρική περίοδο συνεχίζεται το φιάσκο με τα αεροσκάφη Air Τractor, τα οποία κρίθηκαν ακατάλληλα για την αντιμετώπιση της φωτιάς στον Κουβαρά.

Εν ολίγοις, το συμπέρασμα που προκύπτει για την Ελλάδα ως χώρα, είναι πως αδυνατεί να λειτουργήσει κανονικά.

Δηλαδή ως κράτος, καθώς μόλις οι καιρικές συνθήκες υπερβούν κάποια συγκεκριμένα όρια, όλα παύουν να… υφίστανται.

Ξεπερνάει η θερμοκρασία τους 25 °C τότε ζεσταινόμαστε, κατεβαίνει κάτω από τους 15 °C τότε κρυώνουμε…

Βρέχει κάποια χιλιοστά νερού παραπάνω τότε πλημμυρίζουμε–πνιγόμαστε και η κυκλοφορία έξω είναι αδύνατη και επικίνδυνη.

Χιονίζει; Κλείνουν οι δρόμοι λόγω των… χιονοπτώσεων ασχέτως ύψους χιονιού γιατί και πάλι κανείς δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στους δρόμους, οι οποίοι δεν καθαρίζονται εγκαίρως και καταλλήλως.

Φυσάει λίγο παραπάνω; Πάλι υπάρχουν προβλήματα στην λειτουργία του κράτους.

Δεν είναι δείγμα σοβαρού κράτους όταν εξαρτάται σε απόλυτο βαθμό από τις καιρικές συνθήκες και  τις «βαφτίζει» συνεχώς ακραίες και με ωραία βαρύγδουπα ονόματα.

Διότι, όποιος πει ότι στην Ελλάδα τα καλοκαίρια δεν έχουμε μέρες που «υδράργυρος» φτάνει τους 40-45 °C τότε μάλλον ζει στη Νορβηγία και απλώς κάνει επισκέψεις.

 

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.

Πηγή:  pronews.gr

 

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas