Η καλύτερη συνταγή για Σαλάτα του Καίσαρα με κοτόπουλο και γιαούρτι!!!


Απολαύστε την κλασική Σαλάτα του Καίσαρα (Caesars Salad) με κοτόπουλο, με μια ξεχωριστή σος φτιαγμένη με γιαούρτι. Το dressing περιλαμβάνει πάστα αντζούγιας, η οποία προσδίδει την ιδιαίτερη αλμυρή γεύση για την οποία φημίζεται η συγκεκριμένη σαλάτα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπόλοιπη πάστα αντζούγιας για να εμπλουτίσετε βινεγκρέτ, ντιπ ή σάλτσες. Αν προτιμάτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ολόκληρες αντζούγιες, αλλά θα χρειαστεί να τις πολτοποιήσετε στο μπλέντερ ή να τις λιώσετε με την πλατιά πλευρά ενός μεγάλου μαχαιριού σεφ, πριν τις προσθέσετε στη σος.Αυτή η συνταγή για σαλάτα Caesar με ψητό στήθος κοτόπουλου είναι ένας νόστιμος και υγιεινός τρόπος για να απολαύσετε ένα κλασικό πιάτο. Ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα, καθιστώντας την σαλάτα αυτή ιδανική επιλογή για βραδιές με λίγο χρόνο στη διάθεσή σας.

Υλικά

1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα

1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο σκόρδο

1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

230 γραμμάρια φιλέτα κοτόπουλου

4 κουταλιές σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1/2 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι πλήρες

5 κουταλιές σούπας τριμμένη παρμεζάνα

1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα γούστερ σος

1/2 κουταλάκι του γλυκού πάστα αντζούγιας

1/4 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

4 φλιτζάνια ψιλοκομμένες καρδιές μαρουλιού

1/2 φλιτζάνι κρουτόν

Οδηγίες

Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ, ανακατέψτε μαζί 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα, 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο και 1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι μέχρι να ενωθούν.

Προσθέστε το κοτόπουλο και ανακατέψτε το καλά μέχρι να καλυφθεί ομοιόμορφα.

Ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Προσθέστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε το, γυρίζοντάς το μία φορά, μέχρι να ροδίσει, για 6 έως 9 λεπτά.

Μεταφέρετέ το σε μια σανίδα κοπής και αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν το κόψετε σε φέτες.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί το γιαούρτι, 3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα, τη σάλτσα γούστερ σος, την πάστα αντζούγιας, το χυμό λεμονιού και τις υπόλοιπες 3 κουταλιές της σούπας λάδι, 1/2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα, 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο και 1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι μέχρι να γίνει κρεμώδες.

Προσθέστε τη σαλάτα και ανακατέψτε την καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Μοιράστε τη σαλάτα σε 2 πιάτα.

Πασπαλίστε από πάνω με τα κρουτόν και το κοτόπουλο σε φέτες.

Πασπαλίστε με τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα.

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.

Πηγή: (enikos.gr)

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas