Τυπικό καλαματιανό πιάτο με γευστικότατους κεφτέδες κίτρινης
κολοκύθας που ζυμώνονται με μπαχαρικά και αρωματικά βότανα.
ΣΥΝΤΑΓΗ:
100 γρ πατάτα τριμμένη
2 φλιτζάνια κολοκύθα κίτρινη τριμμένη
1 μέτριο κρεμμύδι σε κυβάκια
2 τρυφερά φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
(1 σκελίδα σκόρδου προαιρετικά)
1 κ. γ κοφτό μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ πατατάλευρο ή ρυζάλευρο ή ψιλό σιμιγδάλι
1-2 αυγά
70-100 γρ τριμμένα τυριά
νιφάδες πατάτας όση ποσότητα χρειαστεί (περίπου 2 κ.σ)
(60 γρ μπέικον σοταρισμένο, προαιρετικά*)
Φρέσκο μαϊντανό,δυόσμο και άνηθο ψιλοκομμένα, λίγο αλάτι, πιπέρι
Την κολοκύθα την μετράμε βρασμένη έτοιμη.
Την αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά να χάσει τα υγρά της.
Αφού κρυώσει η κολοκύθα ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί να γίνει
μια αφράτη ζύμη που θα την βάλουμε στο ψυγείο για 30-60 λεπτά.
Προσοχή η ζύμη θα κολλάει στα χέρια και θα σφίξει στο ψυγείο.
Με δυο κουτάλια λαδωμένα ή με χέρια λαδωμένα φτιάχνουμε κεφτεδάκια
και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι, μόλις πιάσουν κρούστα χαμηλώνουμε την
θερμοκρασία, μέχρι να ροδίσουν.
*Αν βάλουμε μπέικον, παραλείπουμε τα αρωματικά φυτά.
Πηγή:
i-diadromi.gr
Δημοσίευση σχολίου