ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ KAΛAMATIANOΥΣ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ;

Τυπικό καλαματιανό πιάτο με γευστικότατους κεφτέδες κίτρινης κολοκύθας που ζυμώνονται με μπαχαρικά και αρωματικά βότανα.

ΣΥΝΤΑΓΗ:

100 γρ πατάτα τριμμένη

2 φλιτζάνια κολοκύθα κίτρινη τριμμένη

1 μέτριο κρεμμύδι σε κυβάκια

2 τρυφερά φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες

(1 σκελίδα σκόρδου προαιρετικά)

1 κ. γ κοφτό μπέικιν πάουντερ

1 κ.σ πατατάλευρο ή ρυζάλευρο ή ψιλό σιμιγδάλι

1-2 αυγά

70-100 γρ τριμμένα τυριά

νιφάδες πατάτας όση ποσότητα χρειαστεί (περίπου 2 κ.σ)

(60 γρ μπέικον σοταρισμένο, προαιρετικά*)

Φρέσκο μαϊντανό,δυόσμο και άνηθο ψιλοκομμένα, λίγο αλάτι, πιπέρι

Την κολοκύθα την μετράμε βρασμένη έτοιμη.

Την αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά να χάσει τα υγρά της.

Αφού κρυώσει η κολοκύθα ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί να γίνει μια αφράτη ζύμη που θα την βάλουμε στο ψυγείο για 30-60 λεπτά.

Προσοχή η ζύμη θα κολλάει στα χέρια και θα σφίξει στο ψυγείο.

Με δυο κουτάλια λαδωμένα ή με χέρια λαδωμένα φτιάχνουμε κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι, μόλις πιάσουν κρούστα χαμηλώνουμε την θερμοκρασία, μέχρι να ροδίσουν.

*Αν βάλουμε μπέικον, παραλείπουμε τα αρωματικά φυτά.

ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.

Πηγή: i-diadromi.gr

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas