5 τρόποι για να μην μαυρίσει το κομμένο μήλο!


Ο χειμώνας έχει πολύ νόστιμα φρούτα αλλά τα παιδιά μας σπάνια τα τρώνε! Αν το παιδί βρίσκεται όλη την ημέρα στο σχολείο (και από το απόγευμα και μετά δεν τρώει φρούτα), τότε το πιο πιθανό είναι να του δίνεις μόνο μπανάνα γιατί είναι εύκολη και δεν μαυρίζει. Πότε θα φάει όμως μήλα;

Η μαμά- blogger ‘Happy Mum’ βρήκε 5 τρόπους για να δώσει στα παιδιά της το αγαπημένο τους φρούτο σε μικρά κομμάτια χωρίς να μαυρίσουν και προειδοποιεί ότι κάποια στιγμή θα μαυρίσουν αλλά όχι πολύ γρήγορα (προλαβαίνουμε μέχρι το δεκατιανό!)

1. ΑΠΛΑ ΝΕΡΟ

Μόλις κόψεις το μήλο, μούλιασέ το αμέσως σε ένα μπολ με νερό. Τοποθέτησε από πάνω χαρτί κουζίνας για να μην βγουν εκτός νερού. Μούλιασέ το για περίπου 10 λεπτά. Στράγγιξέ το και τοποθέτησέ το στο ταπεράκι.

 

2. ΣΟΔΑ

Αν θέλεις να παρατείνεις τον χρόνο τότε προσθέσε λίγη σόδα ή ανθρακούχο νερό και επανέλαβε τα παραπάνω βήματα.

 

3. ΧΥΜΟΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Πρόσθεσε μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού στο νερό. Έτσι το μήλο θα μαυρίσει λίγο αργότερο από το συνηθισμένο. Πρόσεξε αν επιλέξεις το λεμόνι, γιατί θα πάρει μια γεύση το μήλο! Εάν στα παιδιά σας δεν αρέσει το λεμόνι, τότε ίσως δεν το φάει.

 

4. ΜΕΛΙ & ΝΕΡΟ

Πρόσθεσε στο νερό μια κουταλιά της σούπας μέλι. Ακριβώς όπως ο χυμός λεμονιού, το μέλι είναι ένα φυσικό συντηρητικό και μια εξαιρετική (και πιο γλυκιά) εναλλακτική για το χυμό λεμονιού.

 

5. ΑΛΑΤΙ & ΝΕΡΟ

Πρόσθεσε 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι στο νερό. Βεβαιώσου, όμως, ότι μετά τα δέκα λεπτά θα ξεπλύνεις πολύ καλά το μήλο. Αυτή η μέθοδος αποδείχθηκε ότι είναι η καλύτερη για να επιβραδύνει τη διαδικασία μαυρίσματος.

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.

Πηγή: The Mamagers.gr

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas