Η Ιταλία θρηνεί τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι!!!


Arrivederci Silvio – Η Ιταλία θρηνεί τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι!!!


 Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 86 ετών στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε της Ρώμης, αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

O «καβαλιέρε» νοσηλευόταν από την Παρασκευή στο νοσοκομείο San Raffaele του Μιλάνο, ενώ η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ραγδαία τις τελευταίες ώρες.

Όπως αναφέρουν οι εφημερίδες Repubblica και Corriere, η κατάσταση του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού κρίθηκε «πολύ σοβαρή», και στο νοσοκομείο του Μιλάνου έφτασαν το πρωί της Δευτέρας ο αδερφός του, Πάολο και τα παιδιά του, Μαρίνα, Ελεονόρα, Μπάρμπαρα και Πιερ.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο ηγέτης της «Φόρτσα Ιτάλια» είχε νοσηλευτεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια. Πιο πρόσφατες ήταν οι νοσηλείες του τον Απρίλιο και τον Μάρτιο. Ακόμα, είχε νοσηλευτεί για μια μάλλον σοβαρή ουρολοίμωξη τον Ιανουάριο του 2022. Τον Σεπτέμβριο του 2020 αναγκάστηκε να παραμείνει υπό την επίβλεψη των γιατρών για πνευμονία που προκλήθηκε από τον κορωνοϊό.


 
Επίσης, είχε ακόμα δύο εισαγωγές για χειρουργική επέμβαση -το 2019 για την αφαίρεση μιας εντερικής απόφραξης και το 2016 για μια εγχείρηση καρδιάς- και η εισαγωγή του 2009 μετά την επίθεση που υπέστη στην Πιάτσα Ντουόμο στο Μιλάνο.
 
Εξάλλου, έκανε εισαγωγή για κάποιο χρονικό διάστημα στο San Raffaele λόγω ενός προβλήματος στα μάτια. Νοσηλεύτηκε για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2013, προκαλώντας μεγάλη αντιπαράθεση καθώς βρισκόταν εν μέσω της δίκης Ruby, και για δεύτερη φορά τον Νοέμβριο του 2014. Επιπλέον, τον Μάιο του 1997, του αφαιρέθηκε ένας κακοήθης όγκος από τον προστάτη του.


Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas