Συνταγή για πεντανόστιμη σπιτική cheesecake σοκολάτα!

 To cheesecake παραδοσιακά είναι λευκό.
Σήμερα θα φτιάξεις την σοκολατένια εκδοχή του που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια.

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ=30 λεπτά


ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ= Μέτρια


Συστατικά

150 γρ. µπισκότα σοκολάτας

30 γρ. βούτυρο soft και light λιωμµένο

Για τη γέμιση

340 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά καρέ

50 γρ. βούτυρο soft και light λιωμένο

350 γρ. τυρί κρέμα

4 κ. σ. ζάχαρη άχνη

2 κ. γλ. χυµό λεµονιού

200 ml φρέσκο γάλα πλήρες

2 κ. σ. κακάο σκόνη

Τρόπος Μαγειρέματος

Απλώνεις αντικολλητικό χαρτί σε μια φόρμα (και στα πλαϊνά της)

Βάζεις τα µπισκότα στο µούλτι και τα χτυπάς μέχρι να γίνουν σκόνη

Σε ένα μπολ ρίχνεις τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύεις καλά

Απλώνεις το μείγμα στη φόρμα και το βάζεις στο ψυγείο για μισή περίπου ώρα

Λιώνεις την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και προσθέτεις το λιωμένο βούτυρο ανακατεύοντας καλά για ένα περίπου λεπτό

Ρίχνεις το τυρί-κρέμα, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, το γάλα και το κακάο στο ένα µπλέντερ και τα χτυπάς καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα

Προσθέτεις τη λιωµένη σοκολάτα και συνεχίζεις το χτύπημα

Αδειάζεις τη γέµιση πάνω στην κρύα βάση και την τοποθετείς και πάλι στο ψυγείο για 4-5 ώρες

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.

Πηγή: tlife.gr

 

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas