Τι να κάνετε για να μην μουχλιάζουν γρήγορα τα φρούτα;;;

Σε όλους μας έχει συμβεί να αγοράσουμε το αγαπημένο μας είδος φρούτου και μετά από 1-2 μέρες να έχει ήδη πιάσει μούχλα ακόμα και μέσα στο ψυγείο.

Γιατί τα φρούτα μουχλιάζουν τόσο γρήγορα; Η μούχλα ευδοκιμεί όπου υπάρχει νερό και οξυγόνο.

Επομένως ο ρυθμός με τον οποίο μουχλιάζουν τα φρούτα συνήθως εξαρτάται από την περιεκτικότητα του φρούτου σε νερό, το πότε συλλέχθηκε το φρούτο και τον τρόπο αποθήκευσης. Για παράδειγμα, τα μούρα μουχλιάζουν συνήθως πιο γρήγορα από άλλα φρούτα, επειδή η περιεκτικότητά τους σε νερό είναι πολύ υψηλή.

Περισσότερα σχετικά με το πώς να κάνετε τα φρούτα σας να διαρκέσουν λίγο περισσότερο, παραθέτει η διατροφολόγος Rachel Fine, ιδρύτρια του To The Pointe Nutrition. Ακολουθούν οι συμβουλές της σχετικά με τον καλύτερο τρόπο για να σταματήσετε να σχηματίζουν μούχλα πολύ γρήγορα διάφορα είδη φρούτων.

Πώς να διατηρήσετε τα μούρα φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να αποτρέψετε την μούχλα

Τα μούρα όπως τα βατόμουρα, οι φράουλες και τα σμέουρα είναι μερικά από τα πιο γρήγορα φρούτα ως προς το πότε μουχλιάζουν. Ευτυχώς, η Fine έχει μια λύση για την καθυστέρηση αυτής της διαδικασίας.

“Ειδικά κατά τη διάρκεια της εποχής τους, τα μούρα συχνά μπορούν να χαλάσουν γρήγορα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες”, λέει η Fine.

«Για να το καταπολεμήσετε, ξεπλύνετε πρώτα τα μούρα σας στο δοχείο τους κάτω από δροσερό, τρεχούμενο νερό. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε ξανά τα μούρα, αυτή τη φορά σε διάλυμα από ένα μέρος λευκό ξύδι και τέσσερα μέρη νερού«, προσθέτει.

 

Πώς να αποτρέψετε την πολύ γρήγορη ωρίμανση της μπανάνας

Ένα άλλο κοινό φρούτο που μπορεί να χαλάσει πολύ γρήγορα, ειδικά αν τα αγοράσετε σε μάτσο/τσαμπί, είναι οι μπανάνες. Και συχνά φέρνουμε μπανάνες στο σπίτι και τις βάζουμε μέσα σε κάποιο μπολ με φρούτα, ή σε δίσκο στον πάγκο της κουζίνας μας. Αλλά η Fine προτείνει να αλλάξετε το πού και πώς τις αποθηκεύετε:

“Το αιθυλένιο που παράγεται από τις μπανάνες αυξάνει τον ρυθμό αλλοίωσης. Οπότε για να το καταπολεμήσετε, κρεμάστε τις μπανάνες για να ενθαρρύνετε τη ροή του αέρα και να αποτρέψετε τη συγκέντρωση των εκπομπών αιθυλενίου σε μια περιοχή”, λέει η ίδια. 

Πηγή: https://www.eatthis.com

φωτό: iStock

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.

Πηγή: iatropedia.gr

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas