Πώς θα φτιάξετε ένα
αφράτο κέικ χωρίς βούτυρο;
Το κέικ δεν λείπει ποτέ
από το σπίτι μιας μαμάς. Ακόμα και τώρα το καλοκαίρι είναι η καλύτερη λύση για
το πρωινό των παιδιών ή τις απογευματινές λιγούρες.
Γίνεται δε τόσο εύκολα
που μια που το σκέφτεσαι και μία που το έχεις βάλει στο φούρνο.
Όσο για τις παραλλαγές,
είναι τόσες πολλές που δυσκολεύεσαι να επιλέξεις και πιθανόν να καταλήγεις τις
περισσότερες φορές, στην κλασική γεύση βανίλια.
Τώρα που έρχεται
Σαββατοκύριακο είναι ευκαιρία να μοσχομυρίσει το σπίτι σας. Φτιάξτε λοιπόν ένα
κέικ χωρίς βούτυρο ώστε να είναι και πιο υγιεινό.
Υλικά
Μισό φλιτζάνι (118 ml) γάλα
Ένα φλιτζάνι (128g) αλεύρι
1,5 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού
Μια κουταλιά αλάτι
Τρία αυγά
3/4 φλιτζάνι (96g) ζάχαρη
Εκτέλεση
Για να γίνει το κέικ
σας αφράτο, θα πρέπει να ζεστάνετε το γάλα μέχρι να βράσει και να προθερμάνετε
το φούρνο στους 180C.
Στη συνέχεια,
κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι μαζί.
Σε ένα μικρό μπολ,
χτυπάτε γρήγορα τα αυγά μέχρι να γίνει μια καλή κρέμα.
Προσθέστε σταδιακά τη
ζάχαρη, χτυπώντας συνεχώς έως ότου το μείγμα να είναι λείο. Θα χρειαστείτε
τουλάχιστον πέντε λεπτά.
Σε χαμηλή ταχύτητα,
ανακατέψτε το μείγμα αλευριού μέχρι να μαλακώσει και στη συνέχεια προσθέστε το
ζεστό γάλα και το ξύσμα λεμονιού, χτυπώντας καλά. Βάζετε το μείγμα σε φόρμα που
έχετε λαδώσει και αλευρώσει και ψήνετε για 30 περίπου λεπτά ή μέχρι να βγει η
οδοντογλυφίδα καθαρή.
Αφήστε το κέικ να
κρυώσει και στη συνέχεια σερβίρετε.
Στο βίντεο που
ακολουθεί θα δείτε ακόμα μια συνταγή για κέικ χωρίς βούτυρο. Επιλέξτε αυτή που
σας αρέσει περισσότερο.
Η αρχική μου
σελίδα στο ανανεωμένο, γρήγορο ,
Λογοτεχνικό περιβόλι!
Πηγή: mothersblog.gr
Δημοσίευση σχολίου