Πώς η προσωπικότητα της μητέρας επηρεάζει την ενήλικη ζωή του παιδιού

Έρευνα που δημοσιεύτηκε από το London School of Economics' Center for Economic Performance (CEP) διαπιστώνει ότι τα μωρά που γεννιούνται από μητέρες που πιστεύουν ακράδαντα ότι η μοίρα του ανθρώπου βρίσκεται αποκλειστικά στα χέρια του και όχι στην τύχη, αποδίδουν σημαντικά καλύτερα, και κατακτούν σπουδαίους ακαδημαϊκούς στόχους.

Στην έρευνα συμμετείχαν πάνω από 10.000 νέοι της περιοχής του Μπρίστολ.

Η υποκειμενική πίστη των ανθρώπων, διαμορφώνεται στη βρεφική ηλικία και σταθεροποιείται στην ενήλικη ζωή.

Οι ψυχολόγοι ισχυρίζονται ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με μαμάδες, που έχουν στόχους και παλεύουν για αυτούς, χωρίς να περιμένουν κάποιο θαύμα, πετυχαίνουν στη ζωή τους πολύ περισσότερο από τα παιδιά που οι μαμάδες τους θεωρούν ότι η τύχη είναι αυτή που τα καθοδηγεί.

Η επιρροή της προσωπικότητας μιας μητέρας ήταν σημαντική

Ένα μέλος της ομάδας, η Δρ. Francesca Cornaglia, οικονομολόγος από το Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου, είπε ότι η έρευνα έδειξε ξεκάθαρα ότι η επιρροή της προσωπικότητας μιας μητέρας ήταν σημαντική.

Ο καθηγητής Nattavudh Powdthavee, ανώτερος συγγραφέας της μελέτης, είπε ότι οι μητέρες που έχουν υψηλότερη αίσθηση ελέγχου στη ζωή τους από νωρίς, τείνουν να πιστεύουν σε μια πιο πρακτική προσέγγιση της ανατροφής των παιδιών.

«Αυτό συμβαίνει απλώς επειδή πιστεύουν ακράδαντα ότι οι πράξεις τους θα κάνουν τη διαφορά στη ζωή του παιδιού τους. Συνεπώς, τείνουν να εμπλέκουν τα παιδιά τους σε πιο γνωστικά διεγερτικές δραστηριότητες όπως το διάβασμα και το τραγούδι. Αυτό φαίνεται να έχει δώσει στα παιδιά τους ένα προβάδισμα όσον αφορά τη γνωστική ανάπτυξη», ανέφερε ο καθηγητής.

Η αλήθεια όμως ίσως είναι κάπου στη μέση. Συν Αθηνά και χείρα κίνει, που λέγαν και οι παλιοί. Η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς, όπως λέει και ο σοφός λαός.

Οι στόχοι μας είναι φωτιά στα χέρια μας, που μόνο εμείς μπορούμε να τους κατακτήσουμε, με κόπο, υποχωρήσεις, αφοσίωση, πείσμα. Ωστόσο, κακά τα ψέματα, και λίγη τύχη δεν έβλαψε ποτέ κανέναν…

Με πληροφορίες από theguardian.com



ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.

Πηγή: mothersblog.gr

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas