Προφητική Όραση - πόσο απαραίτητη είναι; Μάθημα Γιώργου Ε Μαρκάκη



Το μάθημα έγινε την πρώτη Κυριακή του νέου έτους 2022 στο Κέντρο Σαλόμ Αθηνών. Ακολουθούν κάποιες σημειώσεις του μαθήματος.

Εκζητώντας τον ζωντανό Λόγο του Κυρίου για το Νέο Έτος 2022

Η χρονιά ξεκίνησε Παρασκευή νύχτα και η πρώτη ημέρα ήταν Σάββατο – το νέο έτος είναι έτος βαθύτερης κατανόησης της αρχής του Σαββατισμού και της σημαντικότητας της κλήσης του Θεού σε Σαββατική κατάπαυση για να δοθεί προφητική όραση. Το κλειδί είναι στον αριθμό 22 στην Αγία Γραφή όπου υπάρχουν εδάφια που χρειάζεται να αποκωδικοποιήσουμε για αυτό το θέμα.

Η πρώτη φορά που παρουσιάζεται το 2-2 στην Αγία Γραφή αφορά την αρχή της κατάπαυσης του Σαββάτου:

 

Γένεση 2:2 Και ο Θεός είχε συντελεσμένα κατά την έβδομη ημέρα τα έργα του, που έκανε· και αναπαύθηκε την έβδομη ημέρα από όλα τα έργα του, που έκανε.

Επίσης, όσον αφορά την πρώτη φορά που το 2-2 παρουσιάζεται στην Καινή Διαθήκη, αφορά νέα γέννα (δηλ. ξεκίνημα νέων πραγμάτων και έναρξη νέας εποχής).

Ματθαίου 2:2 «Πού είναι αυτός που γεννήθηκε, ο βασιλιάς των Ιουδαίων; Επειδή, είδαμε το αστέρι του στην ανατολή, και ήρθαμε για να τον προσκυνήσουμε».

Για να γίνει μια νέα γέννα χρειάζεται πρώτα ο νέος Οραματισμός που «γεννιέται» από θέση ανάπαυσης όπου γίνεται η σύλληψη του θείου «σπόρου», που μεταδίδεται άνωθεν στους δούλους του Θεού.

Όταν γίνει η σύλληψη του «σπόρου» (βλέπε νέος οραματισμός), τότε μπορεί και να γεννηθεί στη γη το «μωρό» (δηλ το νέο πράγμα) που ο Θεός θέλει να φέρει στον κόσμο μέσα από τους δικούς Του δούλους (όπως έγινε με την Μαριάμ).

Η «εγκυμοσύνη» (μέσα στον πιστό) που θα φέρει τη νέα γέννα (μέσα από τα έργα υπακοής του πιστού), ξεκινά με τον οραματισμό που μας δίνει ο Θεός. Εμείς τον επεξεργαζόμαστε εν πνεύματι («εγκυμοσύνη»), καθώς προσευχόμαστε μέχρι να γίνει πραγματικότητα (η ώρα της «γέννας»), και όλα αυτά είναι μια πρακτική μορφή λατρείας και προσκύνησης του Κυρίου (βλ. «ήρθαμε για να τον προσκυνήσουμε»).

 

Άλλο ένα εδάφιο κλειδί με τον αριθμό 2-2 που συγκεκριμένα αφορά τον προφητικό οραματισμό είναι:

Αβακούμ 2:1 Θα στηθώ φύλακας, και θα ανέβω επάνω στο πέτρινο τείχος και [θα σταθώ στη] σκοπιά μου [για] να δω, τι θα μιλήσει μέσα μου, και τι θα αποκριθώ στον έλεγχο μου [που θα γίνει]. 2 Και ο Κύριος μου απάντησε, και είπε: Γράψε την όραση και με σαφήνεια επάνω σε πινακίδια, ώστε όποιος την διαβάζει να την επιδιώκει.

[Σημ. «ώστε αυτός που διαβάζει (την όραση) να την διώκει (δηλ. να επιδιώξει την εκπλήρωση της)». Η απόδοση του κειμένου μένει όσο πιο πιστή μπορεί στους Εβδομήκοντα γι' αυτό έχει αρκετή διαφορά από τις συνήθεις μεταφράσεις.]

Ώστε το 2-2 στον Αβακούμ είναι το κάλεσμα για να καταγραφεί η Όραση (δηλ. οραματισμός), που είναι και το κάλεσμα του Θεού για αυτή την ώρα που είμαστε ακόμη στην αρχή του Νέου Έτους.

Σε αυτά τα εδάφια λέει επίσης πως για να λάβουμε την όραση πρέπει πρώτα να σταθούμε σαν φρουροί επάνω στα τείχη, που σημαίνει προσευχή και μάλιστα εν πνεύματι, προφητική.


ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.

 

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas