Η Θεολογική ομιλία της ημέρας, που επέλεξε για εσάς σήμερα 8-1-2022, το Νέο Λογοτεχνικό περιβόλι.



Σήμερα , επιλέξαμε στο Νέο Λογοτεχνικό περιβόλι, μιας και βαδίζουμε στους έσχατους καιρούς, την θεολογική ομιλία σχετικά με το κεφάλαιο της ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ, που εδόθηκε στον ΙΩΑΝΝΗ, τον αγαπημένο μαθητή του Κυρίου μας ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, από το κεφάλαιο 22.
                                                   Η ομιλία έχει θέμα:

Ο ΕΠΙΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ με ομιλητή τον   Μιχαλάκη Πουλλαίδη

  

Συνεχίζουμε, αδέλφια μου, να μελετάμε το τι θα γίνεται στην αιωνιότητα επάνω στην καινούργια γη, μετά τα 1.000 χρόνια της Βασιλείας του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, και μετά την κρίση στον Μεγάλο Λευκό Θρόνο (Αποκάλυψη 20:11-15).

Για να δούμε το τι μας αποκαλύπτει ο Λόγος του Θεού στο 22ο κεφάλαιο της Αποκάλυψης:

Αποκάλυψη 22:1-3

1 Και μου έδειξε έναν καθαρό ποταμό με νερό τής ζωής, λαμπερόν σαν κρύσταλλο, που έβγαινε από τον θρόνο τού Θεού και του Αρνίου.

 2 Στο μέσον τής πλατείας της, και του ποταμού, από εδώ και από εκεί, ήταν το δέντρο τής ζωής, που φέρνει δώδεκα καρπούς, κάνοντας κάθε έναν μήνα τον καρπό του· και τα φύλλα τού δέντρου είναι για θεραπεία των εθνών.

3 Και δεν θα υπάρχει κανένα ανάθεμα πλέον· και ο θρόνος τού Θεού και του Αρνίου θα είναι μέσα σ' αυτή· και οι δούλοι Του θα Τον λατρεύσουν.

Ο Ιωάννης, ο αγαπητός μαθητής του Κυρίου μας, που έγραψε την Αποκάλυψη, μας πληροφορεί εδώ ότι ο άγγελος που του φανέρωνε όλα αυτά που καταγράφονται στην Αποκάλυψη, του «έδειξε έναν καθαρό ποταμό με νερό τής ζωής, λαμπερόν σαν κρύσταλλο, που έβγαινε από τον θρόνο τού Θεού και του Αρνίου».

Η Καινούργια Ιερουσαλήμ θα έχει μία κεντρική πλατεία από την οποία θα περνά ο ποταμός με νερό της ζωής και εκεί θα βρίσκεται το Δέντρο της Ζωής όπως ήταν αρχικά και στον επίγειο παράδεισο όταν ο Θεός έπλασε τον Αδάμ και την Εύα.

Από το Δέντρο της Ζωής θα βγαίνουν 12 διαφορετικοί καρποί, ένας καρπός για κάθε μήνα του χρόνου. Φαίνεται ότι οι μήνες και τα χρόνια θα συνεχίσουν να υπάρχουν, αλλά δεν θα έχουν σχέση με τον ήλιο και την σελήνη καθότι ο ήλιος και το φεγγάρι δεν θα υπάρχουν στην Καινούργια Ιερουσαλήμ και στην καινούργια γη.

Τα φύλλα του Δέντρου της Ζωής θα είναι για τη θεραπεία των εθνών. Άρα τα έθνη θα συνεχίσουν να υπάρχουν, όπως είπαμε και στο προηγούμενο μας μήνυμα.

Όλα αυτά τα έθνη θα προέλθουν από τη χιλιετή Βασιλεία του Χριστού στη γη και οι οποίοι ακολουθούσαν τον Κύριο με την καρδιά τους και δεν επαναστάτησαν ενάντια στον Κύριο, όπως θα κάνουν πολλοί. Εμείς, οι άγιοι του Υψίστου, θα βασιλεύουμε επάνω στα έθνη στους αιώνες των αιώνων!!!


                                                       ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas