Ψητή γαλοπούλα με γλάσο από πορτοκάλι και κόκκινο μύρτιλο!

                           

Η κλασική γαλοπούλα των Χριστουγέννων γίνεται πεντανόστιμη στο φούρνο με βούτυρο Lurpak. Το γλάσο με πορτοκάλι και μύρτιλο της ταιριάζει πολύ. Ένα πιάτο με γεύσεις και αρώματα γιορτής που θα ενθουσιάσει τους αγαπημένους σας.

 

Μερίδες:4-6Χρόνος προετοιμασίας:10'Χρόνος μαγειρέματος:3:0'Έτοιμο σε:3:10'

Υλικά

1 ολόκληρη γαλοπούλα

100 γρ. μαλακό βούτυρο Lurpak (αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει)

5-6 φύλλα δάφνης

Για το γλάσο

400 γρ. σάλτσα μύρτιλου

150 γρ. καστανή ζάχαρη

75 ml χυμός φρέσκου πορτοκαλιού και ξύσμα

½ κουταλάκι τριμμένο γαρύφαλλο

1 πορτοκάλι και φρέσκα μύρτιλα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο με αέρα στους 200°C. Τοποθετούμε τη γαλοπούλα σε ένα βαθύ ταψί και την αλείφουμε με το μαλακό βούτυρο Lurpak , αλάτι και πιπέρι. Γεμίζουμε με τα φύλλα δάφνης. Την ψήνουμε στο φούρνο για 2 ½ ώρες. 

Στο μεταξύ τοποθετούμε όλα τα υλικά του γλάσου σε μια κατσαρόλα και τα μαγειρέυουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια ανεβάζουμε τη θερμοκρασία για να πάρει αργά βράση, μέχρι το γλάσο να δέσει και να σιροπιάσει ελαφρώς. Αποσύρουμε από την φωτιά και το κρατάμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.  

Μετά από 2 ½ ώρες, βγάζουμε τη γαλοπούλα από τον φούρνο και απλώνουμε το γλάσο παντού να την καλύψει καλά. Βάζουμε ξανά στον φούρνο για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να είναι καλά ψημένο το κρέας.

Στολίζουμε την πιατέλα με τα φρούτα που έχουμε και στο γλάσο (πορτοκάλι και μύρτιλα) για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.

  Πηγή: olivemagazine.gr

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas