Δεν συγκρουόμαστε όλοι με τον ίδιο τρόπο, αλλά το πώς το κάνουμε, λέει πολλά για το μέλλον της σχέσης.
5 λόγοι για τους οποίους τσακώνεστε με τον σύντροφό σας (και είναι απολύτως υγιείς)
Η διαχείριση των συγκρούσεων είναι συνήθως υποκειμενική και δεν ταιριάζει απαραίτητα με εκείνη του συντρόφου μας. Εξαρτάται από το πώς έχουμε μεγαλώσει, τι έχουμε βιώσει στο σπίτι μας και αν φοβόμαστε ή όχι τις διαφωνίες. Συνήθως επιλέγουμε έναν άνθρωπο που διαχειρίζεται τα πράγματα διαφορετικά, γιατί χρειαζόμαστε περισσότερο το στοιχείο που δεν διαθέτουμε οι ίδιοι.
Η απάντηση δεν βρίσκεται στην ταύτιση
Υπάρχει μία λανθασμένη αντίληψη που μας λέει ότι πρέπει να συμφωνούμε σε όλα εξαρχής. Να συγκρουόμαστε με τον ίδιο τρόπο και να μην ερχόμαστε ποτέ σε αντιπαράθεση. Οι ανθρώπινες σχέσεις όμως έχουν και τέτοιες στιγμές και εκεί φαίνεται η ποιότητά τους. Από το πώς διαχειριζόμαστε τις διαφορές μας.
Αν εσείς αποφεύγετε την ένταση αλλά ο σύντροφός σας είναι πιο εξωστρεφής ή αν εσείς θέλετε να λύσετε το πρόβλημα εδώ και τώρα και εκείνος χρειάζεται τον χρόνο του, πρέπει να βρείτε μία μέση λύση. Και τα βήματα για να το πετύχετε είναι δύο.
Τα βήματα για σωστή διαχείριση συγκρούσεων
Το πρώτο και βασικότερο είναι το να αναγνωρίζουμε πώς λειτουργούμε εμείς. Ξέρουμε ότι αποφεύγουμε τους καυγάδες και δεν αντέχουμε την παραμικρή διαφωνία; Αναγνωρίζουμε ότι είμαστε εκρηκτικοί χαρακτήρες και ο πράος σύντροφός μας λειτουργεί διαφορετικά; Όταν ξέρουμε καλά τον δικό μας χαρακτήρα, είναι πιο πιθανό να τον αποδεχθούμε και να διαχειριστούμε τη διαφορετικότητα του συντρόφου μας.
Το επόμενο βήμα είναι η επικοινωνία. Όπως σε όλα τα πράγματα άλλωστε. Δύο άνθρωποι που νοιάζονται πραγματικά για μία σχέση, οφείλουν να επικοινωνούν ανοιχτά, εκφράζοντας τις δυσκολίες τους. Αν είστε πολύ διαφορετικοί στη διαχείριση μίας διαφωνίας, θα πρέπει να σέβεστε τον άλλο χωρίς όμως να χάνετε τον εαυτό σας. Μία σχέση χρειάζεται υποχωρήσεις, αλλά αμοιβαίες. Κάνουμε ένα βήμα πιο κοντά στον άλλο για να πλησιάσουμε και να βρούμε μία λύση. Όσο επιμένει ο καθένας στο δικό του, θα μιλάμε για έναν φαύλο κύκλο που απλώς θα διαιωνίζεται.
ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.
Πηγή: jenny.gr
Δημοσίευση σχολίου