Η Γερμανία “εκκένωσε” χιλιάδες λίτρα μπύρας και κρασιού από το Αφγανιστάν

 






Τη στιγμή που χιλιάδες άνθρωποι σπεύδουν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ για να διαφύγουν από το Αφγανιστάν, δημοσίευμα της Bild ανέφερε ότι η Γερμανία “εκκένωσε” χιλιάδες λίτρα μπύρας και κρασιού από τη χώρα.


Η γερμανική κυβέρνηση βρίσκεται εν μέσω σκληρής κριτικής για την αποτυχία της εκκένωσης του αφγανικού υποστηρικτικού προσωπικού της Γερμανίας πριν την επέλαση των Ταλιμπάν* στην Καμπούλ και την κατάρρευση της κυβέρνησης Γκάνι.
Στο μεταξύ, η κορυφαία σε πωλήσεις γερμανική εφημερίδα, Bild, επέκρινε έντονα την κυβέρνηση σε άρθρο της με τίτλο «Αποχώρηση της Γερμανίας από το Αφγανιστάν: Η μπύρα και το κρασί στάλθηκαν – το τοπικό προσωπικό εξακολουθεί να παραμένει».
Η εφημερίδα κατηγορεί το Βερολίνο για εγκατάλειψη του τοπικού αφγανικού προσωπικού που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του για τη Γερμανία.
Ο γερμανικός στρατός απέστειλε σχεδόν 65.000 κουτιά μπύρας και 340 μπουκάλια κρασί στη Γερμανία ενώ ολοκλήρωσε την αποχώρηση των στρατευμάτων του από το Αφγανιστάν στα τέλη Ιουνίου, ανέφερε η εφημερίδα.

sputniknews.gr




Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas