Βόμβα Ιωαννίδη για τους εμβολιασμούς – Τι είπε για υποχρεωτικό εμβολιασμό και τις γυναίκες άνω των 50.

 



Aιφνιδιάζει ο καθηγητής αναφορικά με την 3η δόση: «Οι φαρμακευτικές θέλουν να πωλούν εμβόλια»

 

Κόντρα στη γραμμή της κυβέρνησης αλλά και την προσδοκία της να γίνει στο εγγύς μέλλον υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, τάσσεται ο Καθηγητής Παθολογίας, Επιδημιολογίας και Πληθυσμιακής Υγείας του πανεπιστημίου του Stanford, Γιάννης Ιωαννίδης.

 

 

 

«Σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε ο εμβολιασμός να είναι υποχρεωτικός. Όμως, ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες για την δική του προστασία θα πρέπει να αποφασίσουν και να κάνουν το εμβόλιο άμεσα, γιατί αν δεν γίνει αυτό φοβάμαι θα θρηνήσουμε περισσότερους συμπολίτες μας. Για μικρές ηλικίες ο εμβολιασμός δεν είναι κάτι τόσο απαραίτητο», σημείωσε με νόημα ο κ. Ιωαννίδης επιμένοντας όμως ότι δεν πρέπει να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός αλλά ατομική επιλογή.

 

 

 

«Δεν πρέπει οι εμβολιασμένοι να έχουν περισσότερες ελευθερίες»

 

Για το αν θα πρέπει να δοθούν περισσότερες ελευθερίες, εν είδει «μπόνους» σε όσους κάνουν εμβολιασμούς, ο κ. Ιωαννίδης σχολίασε πως «δεν θα πρέπει να υπάρχει διαχωρισμός των πολιτών με βάση τον εμβολιασμό. Δεν θα έβαζα τον νόμο από πάνω για να τον αναγκάσει να εμβολιαστεί» δήλωσε ο καθηγητής.

 

Πρόσθεσε ότι «το να πω σε επιφυλακτικούς ανθρώπους ότι είναι επικίνδυνοι είναι λάθος στρατηγική. Ψυχολογικά αυτό που θέλουμε είναι να πείσουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν, δεν θα το πετύχουμε αυτό αν τους υποχρεώσουμε ή τους επιβάλλουμε νομικές κυρώσεις. Θα θεωρήσουν ότι είναι παράβαση της δημοκρατικής τους ελευθερίας».

 

«Τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού έχουν επείγουσα αδειοδότηση»

«Το να εμβολιαστεί κάποιος νέος βοηθά στο τείχος ανοσίας, αλλά για κάποιον άνω των 70 είναι τραγικό λάθος να μην εμβολιαστεί. Είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε την ασφάλεια των εμβολίων και σε μικρές ηλικίες, αλλά ο κίνδυνος για τα παιδιά είναι ελαχιστότατος. Προσωπικά δεν θεωρώ ότι είναι προτεραιότητα. Όταν μιλάμε για ηλικιωμένους μιλάμε για μεγάλη πιθανότητα θανάτου, όταν μιλάμε για παιδιά ο κίνδυνος είναι της τάξης του 1 στο 1 εκατ.», τόνισε ο καθηγητής.

 

Μιλώντας για την χορήγηση άδειας επείγουσας χρήσης του εμβολίου της Pfizer/BioNTech για τον COVID-19 στους εφήβους ηλικίας 12 ως 15 ετών στις ΗΠΑ, ανέφερε πως: «δεν είναι λάθος, αλλά δεν είναι προτεραιότητα. Δεν υπάρχει κάποια υποχρεωτικότητα. Αλλά στην Αμερική, υπάρχουν κάποιες διαδικασίες που οδηγούν σε υποχρεωτικότητα κάποιες ομάδες νεαρών όπως στα πανεπιστήμια, έχουν δηλώσει ότι το φθινόπωρο θα ζητήσουν οι φοιτητές για να επιστρέψουν στο πανεπιστήμιο να έχουν εμβολιαστεί».

 

«Επιφυλακτικός για το εμβόλιο της AstraZeneca σε ηλικίες κάτω των 50 ετών»

Με μικρή επιφύλαξη κυρίως για τις ηλικίες κάτω των 50 αντιμετωπίζει το εμβόλιο της AstraZeneca ο καθηγητής του Stanford, Γιάννης Ιωαννίδης, τονίζοντας πως αν υπάρχει επιλογή, ας επιλέξουν κάποιο άλλο.

 

«Ο κίνδυνος με βάση όσα ξέρουμε ως τώρα, για ένα εμβόλιο όπως της Pfizer ή της Moderna είναι ο κίνδυνος να πας μια φορά από την Αθήνα στην Κόρινθο, με το αυτοκίνητο. Για το εμβόλιο της AstraZeneca είναι ο κίνδυνος να πας από την Αθήνα ως την Αλεξανδρούπολη. Έχω μικρή ως μέτρια επιφύλαξη για άτομα νεότερα και κυρίως γυναίκες. Γι’ αυτόν τον πληθυσμό ο κίνδυνος είναι να πας με το αυτοκίνητο από την Αθήνα ως την Βιέννη. Θα θέσουμε ένα όριο γύρω στα 50, αν έχουν την επιλογή να κάνουν ένα άλλο εμβόλιο, μάλλον θα διάλεγα άλλο εμβόλιο», είπε χαρακτηριστικά.

 

Θα υπάρξει τρίτη δόση τελικά; – «Οι φαρμακευτικές θέλουν να πουλήσουν εμβόλια»

«Είναι εικασία η τρίτη δόση, δεν ξέρουμε την διάρκεια της ανοσολογικής απάντησης. Δεν ξέρουμε αν θα έχουμε ως το τέλος του χρόνου ανοσολογική απάντηση. Οι φαρμακευτικές εταιρείες θέλουν να πουλήσουν εμβόλια, αλλά θα εξαρτηθεί από πολλές παραμέτρους. Μία είναι αν θα δούμε άλλο ένα επιδημικό κύμα, αλλά σε χώρες που έχουν μεγάλο ποσοστό ανοσίας είναι αρκετά απίθανο. Δεύτερον είναι το πόσο διαρκεί η ανοσολογική απάντηση στα εμβόλια. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να έχουμε ξεμπερδέψει ήδη.», ανέφερε ερωτηθείς για την πιθανότητα χορήγησης τρίτης δόσης.

 

 

 

ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.

 Πηγή: voicenews.gr

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas