«Τα θαυμάσια του Κυρίου σε 15 εικόνες» του Δημήτρη Κουφέλη - βάση για προσευχή για την Ελλάδα



«Τα θαυμάσια του Κυρίου σε 15 εικόνες» του Δημήτρη Κουφέλη - βάση για προσευχή για την Ελλάδα

Από τη Συνάντηση Κοινωνίας & Προσευχής της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος 13 Ιουνίου 2022. Ο Γιώργος Ε Μαρκάκης έκανε σύντομη παρουσίαση κειμένου που έγραψε ο Δημήτρης Κουφέλης, όπου περιγράφει οράσεις που του έδειξε ο Κύριος για την Ελλάδα και την Εκκλησία σε αυτή τη χώρα. Η παρουσίαση του θέματος είναι στα πρώτα 17 λεπτά του βίντεο, στη συνέχεια ακολουθούν προσευχές για το θέμα.

Το κείμενο του Δημ. Κουφέλη σε μορφή pdf μπορείτε να το διαβάσετε ή να κατεβάσετε από αυτό το σύνδεσμο: https://drive.google.com/file/d/1YSyt...

 

Ακολουθεί τμήμα της εισαγωγής του κειμένου, επάνω στο οποίο κυρίως βασίστηκε η παρουσίαση και οι προσευχές στο βίντεο.

Γράφει ο Δημήτρης Κουφέλης:

«Χόρευαν  πάνω από την Ελλάδα δράκοντες ψυχής και φέρνανε διδασκαλίες δαιμονίων, φέρνανε λόγους λογικής που έκαναν τούς  ανθρώπους να μην μπορούν, να πλησιάσουν Εκείνον.

Χρόνια ολόκληρα τούτη η χώρα είναι κάτω από σκλαβιά, χρόνια ολόκληρα το φως δεν μπορεί να βγει έξω, και να αντέξει. Κάθε αλήθεια που λεγότανε από ανθρώπους Του Θεού θαβότανε βαθιά. 

Το Πνεύμα Του Θεού αλλάζει την κατάσταση αυτή. Το φως Του Θεού θα έρθει και αυτό μόνο θα φωτίζει. Σαν μια ταφόπλακα που σπάει για να αναστηθεί νεκρός, έτσι θα είναι το έργο Του Θεού ανάμεσά μας. Ένα έργο  άγιο, μοναδικό, από Θεού, δυνατό, συντρίβει τα σκοτάδια αυτής της χώρας. Ενώνει την εκκλησία, και  μια ουράνια Του Πνεύματος γιορτή στις καρδιές συντρίβει δεσμά , από ανάμεσά μας. Στον τάφο του Λάζαρου άλλοι κυλήσανε την πέτρα για να ανοιχτεί ο τάφος,  κι ο νεκρός να φανεί. και να λάβει το θαύμα της Ανάστασης. Εδώ  όμως, Ο Κύριος Ο ίδιος έρχεται και αφαιρεί το βάρος τόνων σκοταδιού,  που τη χώρα αυτή πλακώνει αιώνες σαν ταφόπλακα, και το φως Του Κυρίου εμποδίζει να φανεί.

Έρχεται ώρα, που θα σπάσει η ταφόπλακα, και το φως Του Κυρίου θα απλωθεί. Σπάει η πέτρα, η ταφόπλακα, που γράφει απάνω «Ελλάδα», και αυτή η χώρα,  από Τον Θεό θα σηκωθεί , και από Τον Θεό θα αναστηθεί. Απ' άκρη σ' άκρη έρχεται το φως Του Κυρίου,  και οι λόγοι Του Κυρίου θα συντρίψουνε την πέτρα . Η προσευχή  δεν θα επιστρέψει ξανά κενή , όπως γινόταν μέχρι τώρα , αλλά θα επιστρέφει ψυχή , θα σώζει, Θα θεραπεύει διάνοιες, συναισθήματα, καρδιές, και  σώματα, και Το Πνεύμα Του Κυρίου, θα κινείται με ορμή.

Βλέπω μια χώρα να ανασταίνεται, να βγαίνει από άβυσσο μεγάλη. Στην αρχή οι κορφές των βουνών της, μόλις που φαίνονται, ομίχλη παντού, αλλά  το φως Του Κυρίου που ανατέλλει, διαλύει την ομίχλη, μαζί με την απιστία και την χλιαρή προς Τον Κύριο ανταπόκριση, και  η χώρα γεμίζει από Τον Θεό με φωτιά αγιασμού και θαυμάτων και μαρτυρίας Του Υψίστου.  Κηρύττεται ο Λόγος, ο λαός ψάλλει εν Πνεύματι στον Δημιουργό του, οι προφητικοί λόγοι ανοίγουν τον τόπο και τις καρδιές, ανοίγουν οι εκκλησίες με νέο πνεύμα, και το Πνεύμα Του Κυρίου, κινείται δυνατά.»



ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas