«Κλειδώνει» η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 6 τα Σαββατοκύριακα στην Αττική

 



 

Κρίσιμες αποφάσεις με στόχο την ανακοπή της διασποράς του κορωνοϊού λαμβάνει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων στην Ελλάδα – Το αυξανόμενο ιικό φορτίο οδηγεί σε αυστηρά μέτρα στην Πάτρα, επί τάπητος ανάλογα μέτρα και για την Χαλκίδα

 

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται πλέον η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις έξι το απόγευμα τα σαββατοκύριακα στην Αττική, σε μια ακόμη προσπάθεια να ανακοπεί η διασπορά του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

 

Παράλληλα, οι λοιμωξιολόγοι που συνεδριάζουν προκειμένου να εισηγηθούν μέτρα στην κυβέρνηση αποφασίζουν να πάει και η Πάτρα σε καθεστώς τοπικού lockdown καθώς το ιικό φορτίο στην πρωτεύουσα της Αχαϊας αυξάνεται διαρκώς. Εισηγήσεις για υπαγωγή σε καθεστώς τοπικού lockdown διατυπώνονται και για τη Χαλκίδα.

 

Στην Πάτρα, σύμφωνα με τις εισηγήσεις των ειδικών, οδεύουν προς κλείσιμο τόσο τα καταστήματα του λιανεμπορίου όσο και τα σχολεία.

 

 

Ο τετραψήφιος αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού έχει «ταρακουνήσει» ιδιαίτερα ειδικούς και πολιτική αρχή, οι οποίοι σκέφονται πώς θα ανακόψουν την εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα μας που φαίνεται να παίρνει ανοδική πορεία.

 

Όλες οι πλευρές συνομολογούν στο ότι ενδεχόμενο κλείσιμο του λιανεμπορίου θα πλήξει ιδιαίτερα τόσο τον ίδιο τον κλάδο όσο και συνολικά την οικονομία της χώρας, πράγμα που σημαίνει ότι θα εξεταστούν όλα τα πιθανά σενάρια για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και η σκέψη των ειδικών για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα τα σαββατοκύριακα στην Αττική, ώστε να μην ζημιωθούν σε μεγάλο βαθμό οι επιχειρήσεις του εμπορίου.

 

Στις «κόκκινες γραμμές» της πολιτικής ηγεσίας φαίνεται να είναι και το κλείσιμο των σχολείων, με τη Νίκη Κεραμέως να δηλώνει, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 πως το θέμα αυτό «δεν υπάρχει καν στην ατζέντα της Επιτροπής». Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, προς το παρόν «δεν υπάρχει εισήγηση ούτε για το κλείσιμο Γυμνασίων και Λυκείων», ενώ τόνισε ότι τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι το πρόβλημα μετάδοσης εντός των σχολικών συγκροτημάτων «δεν είναι μεγάλο».

 

«Τα ποσοστά θετικότητας στα τεστ που γίνονται είναι στο 0,23%, τα κλειστά τμήματα είναι 0,29%, ενώ τα κλειστά σχολεία στο 0,5%» είπε ενδεικτικά η κ. Κεραμέως και σχολιάζοντας τα όσα είπε ο κ. Εξαδάκτυλος, ο οποίος πρότεινε να κλείσουν τα γυμνάσια, σημείωσε ότι πρόκειται για «μεμονωμένες δηλώσεις τις οποίες δεν σχολιάζει».

ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.

 

Πηγή: Πρώτο θέμα

 

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas