Μπισκότα : Πώς να τα
φτιάξεις με σοκολάτα και καραμέλα
Πολλές συνταγές είναι
τόσο ευχάριστες να τις κάνουμε από το σπίτι που πραγματικά, δε θέλουμε να
τρέχουμε έξω να αγοράζουμε έτοιμα γλυκά
Μπορείς να φτιάξεις
σπιτικά γλυκά και να μην παίρνεις συνέχεια απ’ έξω. Είναι πιο οικονομικό και
υγιεινό άλλωστε.
Συστατικά
1 πακέτο μπισκότα
δημητριακών
1 φλ. βούτυρο σε
κυβάκια
1 φλ. ζάχαρη
1/2 κ. γλυκού εκχύλισμα
βανίλιας
1/4 κ. γλυκού αλάτι
1 1/2 φλ. σταγόνες
σοκολάτας
1/2 φλ. καρύδια
ψιλοκομμένα
Τρόπος Μαγειρέματος
Στρώνεις ένα ταψί με αντικολλητικό
χαρτί.
Απλώνεις τα μπισκότα
πάνω στο χαρτί με μικρή απόσταση .
Σε ένα κατσαρολάκι
λιώνεις το βούτυρο με την ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι σε μέτρια
φωτιά.
Ανακατεύεις πολύ
προσεκτικά το μείγμα συνεχώς για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα
καραμέλας.
Ρίχνεις γρήγορα και
προσεκτικά την καραμέλα πάνω από τα μπισκότα στο ταψί και την απλώνεις με μία
σπάτουλα.
Πασπάλισε την καραμέλα
όσο είναι καυτή με τις σταγόνες σοκολάτας και μετά από δύο λεπτά που θα έχουν
λιώσει, της απλώνεις ομοιόμορφα πάνω στο μπισκότο.
Αφήνεις τα μπισκότα να
έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου (περίπου 7 – 8 λεπτά).
Πασπαλίζεις με λίγο
αμύγδαλο και σερβίρεις, όπως προτείνει το tlife.gr.
Πηγή:in.gr
Δημοσίευση σχολίου