Από πού θα λάβουμε το κάλιο που χρειαζόμαστε καθημερινά;

 



Ξέρετε ότι μας είναι απαραίτητο στην καθημερινή διατροφή μας, αλλά ενδεχομένως να μην γνωρίζετε πολλές διατροφικές πηγές του εκτός της μπανάνας, ούτε τις ποσότητες που χρειάζεστε καθημερινά. Γι’ αυτό και σήμερα θα τα διαλευκάνουμε όλα. Κάλ(λ)ιο αργά παρά ποτέ.

Το κάλιο είναι ένα από τα βασικά ιχνοστοιχεία που βρίσκεται σε όλους τους ζωικούς και φυτικούς ιστούς και παίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, καθώς μας βοηθά ν' αποβάλλουμε το υπερβάλλον αλάτι.

 

Λόγω, όμως, του ότι δεν αποθηκεύεται στον οργανισμό, είναι απαραίτητη η καθημερινή λήψη του, με συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα 3100 mg/ημέρα. Για να επιτύχετε την επαρκή πρόσληψή του, πρέπει να γνωρίζετε όχι μόνο ποιες τροφές το περιέχουν, αλλά και σε τι ποσότητες.

 

 

Δείτε, λοιπόν, τις πιο βασικές και κάντε τους υπολογισμούς σας, για να το έχετε πάντα σε επάρκεια στον οργανισμό σας.

 

1 μέτρια μπανάνα (118 g) περιέχει 422 mg

1 τομάτα (85g) περιέχει 200mg

1 ποτήρι ημιαποβουτυρωμένο γάλα (200g) περιέχει 300mg

1 φέτα σολομού (100g) περιέχει 363 mg

1 μερίδα μακαρόνια (230g) περιέχει 100mg

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μπρόκολο (90g) περιέχει 287mg

1 μέτριο αχλάδι (178g) περιέχει 206mg

 1 φλιτζάνι κατεψυγμένο σπανάκι (156g) περιέχει 540mg




ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.

Πηγή : clickatlife.gr

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas