Άνοιγμα Καλίν προς Ευρώπη: «Σημαντικές οι σχέσεις με Ελλάδα για τις ισορροπίες σε ΕΕ και Ανατ. Μεσόγειο»

 

 


 

Άνοιγμα Καλίν προς την Ευρώπη –  «Σημαντικές οι σχέσεις μας με την Ελλάδα για τις ισορροπίες σε ΕΕ και Ανατ. Μεσόγειο»

 

Νέο άνοιγμα στην Ευρώπη μέσω της επίκλησης των διερευνητικών επαφών επιχειρεί η Τουρκία διαμέσου του συμβούλου και «τοποτηρητή» του προέδρου Ερντογάν στη διαδικασία, Ιμπραήμ Καλίν.

 

Ο Εκπρόσωπος Τουρκικής Προεδρίας δήλωσε:

 

«Χάρη στην γεμάτη όραμα ηγεσία του προέδρου μας, ξεκίνησε ξανά μετά από 5 χρόνια. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα. Οι σχέσεις μας με τη γειτονική μας Ελλάδα είναι ένα σημαντικό βήμα όσον αφορά τόσο τις σχέσεις μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και τις ισορροπίες Αιγαίου-Ανατολικής Μεσογείου και θα συνεχίσουμε να συνεισφέρουμε εποικοδομητικά σε αυτήν τη διαδικασία από εδώ και στο εξής.»

 

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, Πρώην Υπουργός Εξωτερικών, είπε ότι σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν δύο επιλογές μόνο, ή διάλογος ή σύγκρουση.

 

Οι διεθνείς διαφορές διευθετούνται με τρεις τρόπους. Ή με απευθείας συνομιλίες, ή μέσω διεθνούς διαιτησίας ή τέλος, με πόλεμο. Εκεί που οδηγήθηκαν τα τελευταία χρόνια οι σχέσεις μας, καλούμεθα να απαντήσουμε σε ένα απλό ερώτημα: Διάλογος ή σύγκρουση. Και η απάντηση είναι προφανής.

 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρώην βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Αικάν Ερντεμίρ εξηγεί ότι η στροφή Ερντογάν προς τις διερευνητικές προκύπτει από την ανησυχία της Τουρκίας για νέες κυρώσεις από τη διακυβέρνηση Μπάιντεν.

 

Ο Αϊκάν Ερντεμίρ δήλωσε:

 

«Εκτιμώ ότι αυτό προκύπτει λιγότερο από μια γνήσια θέληση να λυθούν ορισμένα ζητήματα και περισσότερο από τα οικονομικά και πολιτικά προβλήματα του Ερντογάν στο εσωτερικό. Σε αυτό το σημείο η Άγκυρα θέλει να αποφύγει νέες κυρώσεις από την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ και ειδικά μετά την εκλογή Μπάιντεν στις ΗΠΑ έχουμε δει μια πιο μετριοπαθή ρητορική από την Άγκυρα.»

 

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος αποκάλυψε πώς το περασμένο καλοκαίρι φτάσαμε 3 φορές κοντά σε θερμό επεισόδιο με την Τουρκία.

 

«Το καλοκαίρι ήμαστε σε μια παρατεταμένη επιφυλακή επί πάρα πολλούς μήνες. Τρεις φορές έγινε καθολική κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων. Καθολική! Παρ’ όλα αυτά, είχαμε μια παράξενη βεβαιότητα ότι αυτή η κινητοποίηση θα στείλει στην άλλη πλευρά το μήνυμα αποτροπής.»

 

Στη Γερμανία, πάντως, Πράσινοι και το Κόμμα της Αριστεράς κατέθεσαν στην Bundestag την πρόταση για εμπάργκο εξαγωγής όπλων στην Τουρκία και προπαντός των έξι υποβρυχίων κλάσης 214, τύπου “Παπανικολής”, με τους Χριστιανοδημοκράτες, πάντως, να επιμένουν πως κάτι τέτοιο δεν γίνεται στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.

 

Πηγή: skai.gr

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas