Ο 1ος ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΑΣ στο ΑΚΟΥΓΙΟΥ της ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΤΟΙΜΟΣ να τεθεί σε ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ το 2023!

 


Ο πρώτος πυρηνικός αντιδραστήρας στο Ακουγιού της Τουρκίας αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία μέσα στο 2023, ενώ η κατασκευή των άλλων τριών μονάδων πρόκειται να ολοκληρωθεί έως το 2025.

Πρόκειται για έναν μεγάλο κίνδυνο για την Ελλάδα καθώς μιλάμε για τη σεισμογενή Τουρκία.

 

Ρηγματώσεις στο οπλισμένο σκυρόδεμα και διάβρωση από το θαλασσινό νερό στα θεμέλια του τουρκικού πυρηνικού εργοστασίου στο Ακουγιού μπορεί να δει κανείς στο βίντεο που ακολουθεί.  Τι μπορεί να πάει άραγε στραβά;

 

 

Το βίντεο ανέβασε στο τουίτερ ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Ali Mahir Başarır. Ο βουλευτής, ειδικοί μηχανικοί και περιβαντολλογικές οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και καλούν την κυβέρνηση να σταματήσει το έργο.

 

Το ζήτημα της ασφάλειας το επεσήμανε κι ο ΥΠ.ΕΞ Νίκος Δένδιας στη συνέντευξη που έδωσε στον ρ/σ “Α’ Πρόγραμμα” της ΕΡΑ και τους δημ/φους Θάνο Σιαφάκα και Αλφόνσο Βιτάλη (20.05.2020).

 

«Ζήτημα ασφαλείας για όλη την ευρύτερη περιοχή» ήταν η χαρακτηριστική φράση το  Νίκου Δένδια για την κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου στα νότια της Τουρκίας στο Ακούγιου ενώ στη συνέχεια υπέδειξε το συγκεκριμένο ζήτημα ως ένδειξη της στάσης της Αγκυρας να μη συνομιλεί με καμία από τις γειτονικές χώρες της. «Η Τουρκία πρέπει να συνεννοηθεί μαζί μας. Υπάρχει ένα παράδειγμα, για το οποίο π.χ. η Τουρκία δεν συνεννοείται μαζί μας. Θέλει να κατασκευάσει πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακούγιου. Πολύ ωραία. Δεν θα πρέπει να συνεννοηθεί για τις γειτονικές χώρες για τις παραμέτρους ασφαλείας; Υπάρχει ρήγμα στην ευρύτερη περιοχή. Η περιοχή αυτή δεν στερείται σεισμών. Δεν αποτελεί κίνδυνο για την Ελλάδα αυτό;», είπε ενδεικτικά ο κ. Δένδιας.

 

Ωστόσο οφείλουμε να επισημάνουμε το εξής. Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί ένα βέλος στη φαρέτρα της Ελλάδας και θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ως μοχλός πίεσης από την πλευρά μας. Να αναδειχθεί δηλαδή ο κίνδυνος και σε συνεννόηση με τις γειτονικές χώρες να πιέσουμε (οικονομικά εν προκειμένω) την Τουρκία.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="tr" dir="ltr">Bu görüntüler, Mersin Akkuyu Nükleer Santral inşaatında reaktörü taşıyacak beton zeminde oluşan çatlağın ve zeminden sızan deniz suyunun en son görüntüleri!<br>Daha önce 2 defa çatlayan zeminin üzerine bir felaket kuruluyor!<br><brlkemiz telafisi mümkün olmayan bir faciaya sürükleniyor! <a href="https://t.co/nsrq6a7ZkN">pic.twitter.com/nsrq6a7ZkN</a></p>&mdash; Ali Mahir Başarır (@alimahir) <a href="https://twitter.com/alimahir/status/1348218447591845888?ref_src=twsrc%5Etfw">January 10, 2021</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

 

ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas