ΜΕ ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΠΥΡΩΝ ΑΠΑΝΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΝΕΑ NAVTEX ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ !




Με αεροναυτική άσκηση με πραγματικά πυρά απαντά στην παράνομη τουρκική NAVTEX η Ελλάδα.

Νε νέα παράνομη navtex, έγινε γνωστό ότι το «Ούρουτς Ρέις» θα παραμείνει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα έως τις 27 Αυγούστου.

Αυτό σημαίνει ότι είτε δεν ολοκλήρωσε τις παράνομες έρευνες, είτε ότι δεν θα αποχωρήσει εκτός εάν η Ελλάδα δεχθεί τους όρους της για να ξεκινήσει ο διάλογος.

Το Oruc Reis βρίσκεται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, και υποστηρίζεται από 7 τουρκικά πολεμικά πλοία. Απέναντι τους βρίσκονται δύο ελληνικά. Έξω από τα “ελληνικά ύδατα” έχουν εντοπιστεί αρκετά τουρκικά πολεμικά πλοία.

Οπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Ορουτς Ρέις έπλεε το βράδυ της Κυριακής εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας με νοτιοδυτική κατεύθυνση και εντός της προηγούμενης παρανόμου εκδοθείσας τουρκικής NAVTEX, η ισχύς της οποίας έληγε τα μεσάνυκτα της Κυριακής.

Η νέα ημερομηνία εκπνοής της παράνομης NAVTEX θεωρείται ότι συνδέεται με την αναμενόμενη κύρωση της ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας από το ελληνικό Κοινοβούλιο την προσεχή Τετάρτη.

Η ανανεωμένη NAVTEX ισχύει ως την Πέμπτη 27 Αυγούστου και αφορά στα ερευνητικά σκάφη Ορουτς Ρέις, Αταμάν και Τσενγκίζ Χαν.


Κυβερνητικά στελέχη, σε ό,τι αφορά την παράταση της παράνομης τουρκικής NAVTEX, αναφέρουν τα εξής :

"Η Τουρκία με τη συνέχιση της προκλητικής συμπεριφοράς της το μόνο που κάνει είναι να δείχνει σε όλο τον κόσμο ότι η αναφορά στο διεθνές δίκαιο και στον διάλογο είναι καθαρά προσχηματική. Με τη συμπεριφορά αυτή το μόνο που καταφέρνει είναι αρνητικές συνέπειες για την ίδια".

           
Πηγή: hellasjournal.com

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas