ΕΥΘΡΑΥΣΤΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟ ΝΕΥΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!



    Το ερευνητικό σκάφος εξακολουθεί να βρίσκεται εντός της περιοχής που έχει «οριοθετήσει» η παράνομη τουρκική NAVTEX – Σε πόλεμο νεύρων και φθοράς επιχειρεί να υποβάλει την Αθήνα η Άγκυρα

Σε πόλεμο νεύρων και φθοράς επιχειρεί να υποβάλει την Αθήνα η Άγκυρα, καθώς με την αποστολή του Oruc Reis στην ελληνική αλλά μη οριοθετημένη υφαλοκρηπίδα επιδιώκει να αμφισβητήσει ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Συγχρόνως, δοκιμάζει τις αντοχές τόσο της Αθήνας όσο και της διεθνούς κοινότητας, προσβλέποντας είτε στην επιβολή τετελεσμένων είτε στην ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης της ενόψει ενδεχόμενης συνολικής διαπραγμάτευσης για την υφαλοκρηπίδα της Ανατολικής Μεσογείου.

Η Άγκυρα κλιμακώνει την ένταση στο Αιγαίο ως απάντηση στη συμφωνία Καΐρου – Αθήνας δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ένα stand off -μια αναμέτρηση δηλαδή των πολεμικών στόλων Ελλάδας και Τουρκίας- χωρίς ωστόσο αυτό να σηματοδοτεί, απαραιτήτως, και εκτράχυνση σε μια κατάσταση θερμού επεισοδίου, στην με στρατιωτικούς όρους δηλαδή απευθείας σύγκρουση.

Η κίνηση, το βράδυ της Τρίτης, του Oruc Reis ανατολικότερα δεν αποτελεί ένδειξη αποκλιμάκωσης, καθώς το ερευνητικό σκάφος εξακολουθεί να βρίσκεται εντός της περιοχής που έχει «οριοθετήσει» η παράνομη τουρκική NAVTEX. Το τουρκικό σκάφος κινείτο το πρωί στα 52 ναυτικά μίλια εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας έχοντας απλώσει μεν τα καλώδιά του, χωρίς όμως να προχωρεί σε έρευνα, εμποδιζόμενο από τον θόρυβο που προκαλούν οι πολλές ναυτικές μονάδες στην περιοχή.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas