ΜΙΑ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ & ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΟΥ!




Η ώρα έχει περάσει και – αν μοιάζετε λιγάκι σε εμάς – ήδη σκέφτεσαι το φαγητό. Μια φουρνιστή μακαρονάδα είναι ό,τι καλύτερο για το μεσημεριανό ή το βραδινό σας γεύμα και εμείς σας προτείνουμε κάτι εύκολο, γρήγορο και συνάμα πολύ νόστιμο.

Ένα λαχταριστό πιάτο με αμερικάνικες καταβολές είναι τα μακαρόνια φούρνου με σάλτσα τυριού ή αλλιώς τα mac and cheese, τα οποία μπορείτε να απολαύσετε σε λίγα λεπτά, αφού φτιάχνονται πολύ γρήγορα. Στη δική μας εκδοχή τα κλασσικά mac and cheese εμπλουτίζονται με μια γευστική πινελιά από μπέικον…

Υλικά:

500γρ. spaghetti ή πένες

200γρ. μπέικον κομμένο σε κύβους

50γρ. βούτυρο

300γρ. τυρί τσένταρ

500γρ. γάλα (ζεστό)

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

Αλάτι

Πιπέρι

Κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά)

Εκτέλεση: Βράζετε τα μακαρόνια και τα στραγγίζετε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σε μέτρια φωτιά λιώνετε το βούτυρο και τσιγαρίζετε για λίγο το μπέικον. Αφαιρέστε το μπέικον από την κατσαρόλα και προσθέστε στο βούτυρο το αλεύρι χτυπώντας παράλληλα με το σύρμα για να γίνει το μείγμα ομοιογενές. Αφήστε το για ένα λεπτό στη φωτιά και προσθέστε σταδιακά το γάλα μέχρι να πήξει. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε στο μείγμα τα μακαρόνια, τα 2/3 από το μπέικον και το τυρί και ανακατέψτε.

Μεταφέρετέ το σε μία φόρμα ή σε ένα πυρέξ και προσθέστε το υπόλοιπο μπέικον και το τυρί. Τοποθετήστε τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο (στους 200ο) για 20 λεπτά. Αφαιρέστε από τον φούρνο και απολαύστε τα ζεστά.


Πηγή: infokids.gr

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas