ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ!



Με 187 ψήφους υπέρ και 101 κατά υπερψηφίστηκε το Νομοσχέδιο για τις Πορείες

Με 187 ψήφους υπέρ και 101 κατά, σε σύνολο 288 βουλευτών, υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο που αλλάζει το πλαίσιο για τις πορείες και τις διαδηλώσεις, μετά από την συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής, αλλά και έντονα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν χτες (09/07) έξω από το κοινοβούλιο.
Υπερψηφίστηκε το Νομοσχέδιο για τις Διαδηλώσεις – Τι προβλέπει

Αίσθηση προκάλεσε η ηχηρή απουσία από την ψηφοφορία του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, και του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ και του Χάρη Καστανίδη, οι οποίοι διαφοροποιήθηκαν ανοιχτά με την «γραμμή» του ΚΙΝΑΛ, που υπερψήφισε το νομοσχέδιο επί της αρχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Φώφη Γεννηματά δέχεται εισηγήσεις να λάβει σκληρά μέτρα για την διαφοροποίηση των δυο στελεχών και συγκαλεί την Παρασκευή (10/07) έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ για να ληφθούν αποφάσεις.

Η εκλογική στάση της αντιπολίτευσης

«Όχι» ψήφισαν 101 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25.

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν 12 βουλευτές -μεταξύ των οποίων- οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ Γ. Παπανδρέου και Χ. Καστανίδης, οι οποίοι είχαν εκφράσει βασικές αντιρρήσεις για την ουσία του νομοσχεδίου.

Απουσίαζαν επίσης, έχοντας στείλει επιστολή πρόθεσης ψήφου, οι βουλευτές της ΝΔ Ν. Κακλαμάνης και του ΣΥΡΙΖΑ Βαγενά, Μιχαηλίδης, Παπαδόπουλος, Λάππας και Βαρεμένος, καθώς και οι βουλευτές του ΜέΡΑ25, Βαρουφάκης, Λογιάδης και Αρσένης.
Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Διοργανωτής συνάθροισης

Μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο προβλέπει τον ορισμό διοργανωτή της συνάθροισης, ο οποίος οφείλει να γνωστοποιεί τη συγκέντρωση στην Αστυνομία, μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Εξαιρούνται οι δημόσιες συναθροίσεις που πραγματοποιούνται για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς και της επετείου της 17ης Νοεμβρίου.

Παράλληλα, ορίζεται και Διαμεσολαβητής της ΕΛ.ΑΣ. ή του Λιμενικού, ο οποίος θα αποτελεί τον σύνδεσμο των Αρχών με τον διοργανωτή.

Προβλέπεται τέλος η απαγόρευση διαδήλωσης σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως, για παράδειγμα, όταν υπάρχει υποψία επεισοδίων.
                          
 
Η αρχική μου σελίδα στο  ανανεωμένο, γρήγορο , Λογοτεχνικό περιβόλι!
Πηγή: neolaia.gr

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas