ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ!



Το μαρινάρισμα του πουλερικού σε κρεμμύδι, ελαιόλαδο και τριμμένες ντομάτες του δίνει μοναδική γεύση.
Στέλλα Σπανού

Προετοιμασία 35’, Αναμονή 2 ωρες, Ψήσιμο 15’-20’

ΥΛΙΚΑ (για 8 σουβλάκια)

2 ξερά κρεμμύδια

4 μεγάλες ντομάτες

μια πρέζα  κάρι

200 γρ. ελαιόλαδο

800 γρ. κρέας από στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους (για σουβλάκι)

3 μεγάλες πράσινες πιπεριές, κομμένες σε 12 μεγάλα τετράγωνα

8 ντοματίνια

Λίγη ρίγανη

4 πίτες για σουβλάκι, κομμένες στα 4

Αλάτι, πιπέρι

8 ξυλάκια για σουβλάκια

6 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα

2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ψιλοκόβουμε το ένα κρεμμύδι σε ένα μεγάλο μπολ και τρίβουμε το άλλο. Προσθέτουμε τις μισές ντομάτες τριμμένες, αλάτι, πιπέρι, μία πρέζα κάρι και το μισό ελαιόλαδο. Βάζουμε μέσα τα κομματάκια από το κοτόπουλο, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 2 ώρες.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Περνάμε το κοτόπουλο στα ξυλάκια βάζοντας ανά δύο κύβους και ένα κομμάτι πιπεριάς. Στο τέλος, βάζουμε σε κάθε ξυλάκι ένα ντοματίνι. Πασπαλίζουμε τα σουβλάκια με ρίγανη και τα ψήνουμε πάνω στη σχάρα, με ένα ταψί από κάτω για να πέφτουν τα ζουμιά, για 15-20 λεπτά και από τις δύο πλευρές.

Ρίχνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε, σε μεσαία φωτιά, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. Προσθέτουμε τις υπόλοιπες ντομάτες σε κομματάκια, αλάτι, πιπέρι και βασιλικό. Μαγειρεύουμε χωρίς νερό, μέχρι να γίνει σάλτσα.

Βάζουμε τις πίτες σε μια μεγάλη πιατέλα και περιχύνουμε με λίγη από τη σάλτσα. Βάζουμε πάνω τα σουβλάκια και από πάνω την υπόλοιπη σάλτσ
Η αρχική μου σελίδα στο  ανανεωμένο, γρήγορο , Λογοτεχνικό περιβόλι!
Πηγή: tovima.gr

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas