Συνταγή για χαλβά σιμιγδαλένιο!!!



Συνταγή για χαλβά σιμιγδαλένιο

Photo: iStock

40 λεπτά

Χρόνος εκτέλεσης



20 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος



Μέτρια

Βαθμός δυσκολίας

Ο χαλβάς από σιμιγδάλι είναι νηστίσιμος, νοστιμότατος και το απόλυτο γλυκό για τη Σαρακοστή και το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας, αλλά και ένα γλυκό ,που μπορούμε να το απολαύσουμε σε όλες τις εποχές!



Συστατικά

1 ποτήρι λάδι

2 ποτήρια σιμιγδάλι (1 ποτήρι χοντρό, 1 ποτήρι ψιλό)

3 ποτήρια ζάχαρη

4 ποτήρια νερό

Τρόπος Μαγειρέματος

Ρίχνεις σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και τη φέτα από λεμόνι και αφήνεις το σιρόπι να βράσει

Σε μια δεύτερη κατσαρόλα ρίχνεις το ελαιόλαδο και όταν κάψει προσθέτει το σιμιγδάλι μέτρια

Σβήνεις το μάτι και ρίχνεις στο σιμιγδάλι το σιρόπι καυτό

Το αποσύρεις από τη φωτιά και ανακατεύεις καλά με την ξύλινη κουτάλα

Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις αμύγδαλα ή σταφίδες

Το βάζεις σε μια φόρμα και τον αφήνεις στην άκρη για 20 περίπου λεπτά μέχρι να σφίξει

Το βγάζεις από τη φόρμα και σερβίρεις




ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.


Πηγή:tlife.gr

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas