Συνταγή για παραδοσιακά κεφτεδάκια!


Συνταγή για παραδοσιακά κεφτεδάκια


50 λεπτά

Χρόνος εκτέλεσης


Μέτρια

Βαθμός δυσκολίας

Τα κεφτεδάκια είναι αγαπημένο πιάτο όλης της οικογένειας και συνδυάζονται υπέροχα τόσο με σαλάτα όσο και τηγανητές πατάτες. 


Συστατικά

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

50 γρ. τριμμένη φρυγανιά

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο

2 αυγά

2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο

1/2 κ.σ. ρίγανη

100 ml ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη

αλάτι

πιπέρι

αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

Βάζεις σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, τη φρυγανιά, το κρεμμύδι, τα αυγά, τον δυόσμο, τη ρίγανη, τα 100 ml ελαιόλαδο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και τα ζυμώνεις πολύ καλά

Σκεπάζεις το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζεις στο ψυγείο για 1 τουλάχιστον ημέρα

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνεις ελαιόλαδο που φτάνει μέχρι τη μέση περίπου και περιμένεις να ζεσταθεί

Πλάθεις τον κιμά σε μικρούς κεφτέδες τους αλευρώνεις και τους ρίχνεις σε δόσεις στο τηγάνι

Τηγανίζεις για 5 περίπου λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και τους τοποθετείς σε μια πιατέλα στην οποία έχεις στρώσει απορροφητικό χαρτί

Τους σερβίρεις ζεστούς.

Photo: iStock


Διαβάστε περισσότερες :ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.


Πηγή:tlife.gr

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © 2025 ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas