Η ΛΕΞΗ ΟΜΟΘΥΜΑΔΟΝ!

     


ΟΜΟΘΥΜΑΔΟΝ.

Γράφει ο Ιωάννης Ιωάννου

Τι όμορφη λέξη ομοθυμαδόν.
Σημαίνει ένα σύνολο ανθρώπων, που σκέφτεται και κινείται με ομοψυχία, με ομοφωνία ομόφρωνα,
με μία καρδιά ,με μία ψυχή. Συνοδεύεται συνήθως με το πάντες, ομοθυμαδόν. Πάντες θα πει όχι κάποιος ,αλλά όλοι. Ότι υπάρχει χώρος ανθρώπινης διαβίωσης ή συνεργασίας πού υπάρχει ένα τέτοιο απόλυτο ομοθυμαδόν.

Μα να είναι αυτό εφικτό? Ή απάντηση δεν είναι καθόλου εύκολη . Αλλά σίγουρα υπάρχει η συμφωνία και η ενότητα του Πνεύματος Αγίου και αυτή είναι η αληθινή εκκλησία του Χριστού. Είναι η εκκλησία Του ,γιατί ακριβώς είναι πάντες ομού, συγκεντρωμένοι επί το αυτό πράξεις 2:1 Καθώς και γιατί επίσης ομοψυχα, ομόφωνα και ομόφωνα προσκαρτερούν στην διαδαχη, στην κοινωνία στην κλάση του άρτου και στις προσευχές. Πράξεις 2 :42.

Αν από αυτά τα στοιχεία της πνευματικής ζωής, αφαίρεσεις, το προσκαρτερούντες και το μάθημα του ομοθυμαδόν, τότε αυτό που θα σου μείνει μπορεί να ονομαστεί όπως θέλεις, όμως όχι να το πεις εκκλησία. Δεν μπορείς να ζήσεις μόνος σου τη χριστιανική ζωή, δεν είναι αυτό εφικτό, δεν είναι το θέλημα του Θεού, δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.

Ό κύριος μας προσθέτει σε οικογένεια πνευματική, να ζούμε πάντες, το προσκαρτερούντες ομοθυμαδόν. Υπάρχει τέτοιος εκκλησιαστικός χώρος; Εμείς τον επιδιώκουμε και το συζητούμε με χριστιανική συνέπεια και υπευθυνότητα; Έχουμε εμείς πρόθυμα και αγόγγυστα ,θυσιάσει προσωπικές φιλοδοξίες, επιδιώξεις, για τη διατήρηση και διαφύλαξη του; και το πιο σημαντικό αγωνιζόμεθα να διατηρήσουμε την ενότητα του Πνεύματος δια του συνδέσμου της ειρήνης.; Προσευχόμεθα ένθερμα για αυτό ;

θα ήθελα πολύ να ήσαν θετικές όλες οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα μου. Αν το κάνω ξέρω ότι Δίκαια θα με κατηγορήσετε για ασυγχώρητο ρομαντισμό.

Αδελφοί μου αγαπητοί. Ας ξαναδιαβάσουμε όμως, τις πράξεις των Αποστόλων ας ξανά επισκεφτούμε τον πνευματικό χώρο της πρώτης αποστολικής εκκλησίας. Ας συνειδητοποιήσουμε ,πόσο απλή και πόσο θεμελιακή αλήθεια είναι, ότι είμαστε ένα σώμα η πολλοί. Α' κορινθίους 10-17. Μια οικογένεια και ότι πάνω σε αυτό στηρίζουμε κάθε αύξηση, συνεργασία, Προκοπή και τον άραφο χιτώνα του κυρίου δεν τον κάνουμε 1000 κομμάτια.

Ας ενωθούμε στον κοινό αγώνα με σκοπό την διάδοση του Ευαγγελίου και την Σωτηρία Αθανάτων ψυχών. Ας εγκαταλείψουμε τις φανατικά προκαθορισμένες θέσεις μας, τις δογματικές διαφορές, τους φόβους μας, τις επιδιώξεις μας, την επανάληψη παλιών καταδικασμένων μεθοδεύσεων, αφήνοντας τους εαυτούς μας απλούς, ακέραιους ασκοτεινιάστους στην δούλεψή του κυρίου και την αγάπη των αδελφών.

Να το κάνουμε παραχωρώντας όλο το χρόνο στο πνεύμα το Άγιο για να κάνει μέσα μας, έργο ελέγχου επιδιορθώσεις επανόρθωσης ομοψυχίας στην οποία ταπεινά και ανεπιφύλακτα να ενταχθούμε όλοι.

Να ζήσουμε το ομοθυμαδόν το προσκαρτερούντες πάντες στον Κύριο. Το πάντες με ταπείνωση με ευλάβεια, με εκζήτηση και τότε ο Κύριος θα έρθει να μας ευλογήσει.

Ας Στρέψουμε τα μάτια μας ψηλά με ταπείνωση και πίστη περνάμε μέσα από κοιλάδα κλαυθμόνως με τραγικές καταστάσεις στην πατρίδα μας. Συγχώρεση ζητάμε Κύριε επιστρέφουμε με αναγνώριση και μετάνοια σε σένα.
Έλα οικτίρμων Λυτρωτή να μας σώσεις.

Διαβάστε περισσότερα:ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ &ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.



Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas