«Θα γίνει το παιδί καλός μαθητής;»: Ναι, αν αποφύγετε αυτή τη συνήθεια στην διάρκεια της εγκυμοσύνης!!!

 


Πρόσφατη έρευνα αποκαλύπτει τις μακροχρόνιες συνέπειες μίας ήδη βλαβερής συνήθειας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η εγκυμοσύνη είναι μια περίοδος που χρειάζεται πολλή φροντίδα και προσοχή, μιας και οι επιλογές της μέλλουσας μητέρας μπορούν να επηρεάσουν καθοριστικά την υγεία και την ανάπτυξη του παιδιού της. Από τη διατροφή μέχρι τον τρόπο ζωής, όλα παίζουν ρόλο στην εξασφάλιση μιας υγιούς και ομαλής ανάπτυξης του εμβρύου. Ωστόσο, μια νέα έρευνα αποκαλύπτει έναν ακόμη κίνδυνο που μπορεί να έχει μακροχρόνιες συνέπειες για τα παιδιά: το κάπνισμα κατά την εγκυμοσύνη. Σύμφωνα με τα ευρήματα, αυτή η συνήθεια μπορεί να μειώσει τις ακαδημαϊκές επιδόσεις των παιδιών, βάζοντας «φρένο» στη σχολική τους πορεία στο μέλλον.

Οι επιπτώσεις του προγεννητικού καπνίσματος

Μια συστηματική ανασκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Curtin, το Ινστιτούτο SAHMRI, το Πανεπιστήμιο Harvard και άλλους διεθνείς ερευνητικούς φορείς, κατέληξε σε ανησυχητικά αποτελέσματα για τις επιπτώσεις του καπνίσματος κατά την εγκυμοσύνη. Συγκεκριμένα, από 19 μελέτες που εξετάστηκαν, στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 1,25 εκατομμύρια άτομα, το 79% των μελετών ανέφεραν μειωμένη ακαδημαϊκή επίδοση στα παιδιά που εκτέθηκαν στο κάπνισμα της μητέρας τους πριν τη γέννησή τους.

Μια πρόσθετη μετα-ανάλυση οκτώ πρωτογενών μελετών, με δείγμα 723.877 συμμετεχόντων, έδειξε ότι τα παιδιά που είχαν εκτεθεί στο προγεννητικό κάπνισμα της μητέρας ήταν 49% πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν προβλήματα στην πορεία τους στο εκπαιδευτικό σύστημα συγκριτικά με παιδιά των οποίων οι μητέρες δεν κάπνιζαν κατά την εγκυμοσύνη.

Διαβάστε περισσότερα:ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ στα ΓΙΑΤΙ σας ,ΕΥΖΗΝ & ΣΠΙΤΙ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.


Πηγή:ygeiamou.gr

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas