«ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!»!!!!!


Πολύ υπερήφανος για την τελετή έναρξης δηλώνει ο Εμμανουέλ Μακρόν εκφράζοντας δημόσια την συμπαράσταση του στον καλλιτεχνικό διευθυντή Τόμας Ζολί. Μετά από σχετική ερώτηση που έγινε, ο Μακρόν είπε και τα εξής:
«Είμαι πολύ λυπημένος γι’ αυτό και για όσα του λένε. Θέλω να εκφράσω την πλήρη υποστήριξη μου σε αυτόν και σε όλους τους καλλιτέχνες. Οι Γάλλοι σε όλο τον κόσμο ήταν πολύ υπερήφανοι γι’ αυτή την τελετή έναρξης. Μας έκανε πολύ υπερήφανους. Η Γαλλία έδωσε το πρόσωπο αυτού που είναι. Έδειξε την τόλμη της και το έκανε με καλλιτεχνική ελευθερία. Πρέπει να διατηρήσουμε το πλαίσιο έτσι, ώστε ένας καλλιτέχνης να μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα. Δεν υπάρχει τίποτα που να δικαιολογεί την απειλή σε έναν καλλιτέχνη. Το θράσος του έκανε καλό. Είμαι πολύ υπερήφανος γι’ αυτή την τελετή», είπε μεταξύ άλλων.

Σημειώνεται ότι ο Τόμας Ζολί έχει υποβάλει καταγγελία στην αστυνομία ισχυριζόμενος ότι δέχεται ακόμα και απειλές θανάτου αλλά και διαδικτυακή παρενόχληση. Η τελετή έναρξης έγινε αντικείμενο αντιδράσεων από την Καθολική Εκκλησία καθώς και από εξέχουσες προσωπικότητες σε όλο τον κόσμο που εξέφρασαν την έντονη δυσφορία τους ιδιαίτερα για τη σκηνή που φαινόταν σαν μια παρωδία του «Μυστικού Δείπνου».




Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas