Γιατί δεν πρέπει ποτέ να τρώτε φαγητό στο κρεβάτι ;;; Οι 5 λόγοι για να μην το ξανακάνετε ποτέ!!!!


Είτε απολαμβάνετε ένα χαλαρό πρωινό στο κρεβάτι είτε τρώτε ένα σνακ ενώ παρακολουθείτε μια ταινία στην τηλεόραση, υπάρχουν στιγμές που το φαγητό στο κρεβάτι είναι μια δελεαστική προοπτική. Πόσο υγιεινό είναι όμως και τι κινδύνους μπορεί να ενέχει;

Μπορεί να είναι κάτι που συμβαίνει μία φορά στο τόσο ή μια συνήθεια που έχετε συχνά, αλλά σίγουρα δεν είστε οι μόνοι. Μελέτη από γνωστή σουηδική εταιρεία επίπλων διαπίστωσε ότι τουλάχιστον το 22% των ερωτηθέντων παραδέχτηκε ότι έφαγε ένα γεύμα στο κρεβάτι τον προηγούμενο χρόνο, ενώ μια άλλη μελέτη που αποκάλυψε ότι ένας στους επτά Βρετανούς τρώει φαγητό στο κρεβάτι.

Όμως, ενώ μπορεί να είναι δελεαστικό να κουλουριάζεστε στο κρεβάτι και να παρακολουθείτε Netflix ενώ απολαμβάνετε τα αγαπημένα σας σνακ, οι ειδικοί λένε ότι υπάρχουν μερικοί πολύ σημαντικοί λόγοι που δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το πάπλωμά σας ως τραπέζι.

 Αναλυτικά οι 5 λόγοι που δεν πρέπει να τρώτε φαγητό στο κρεβάτι:

Μπορεί να προσελκύσετε ζωύφια και έντομα

Δεν είναι καλό για την πέψη

Συγχέει τα εγκεφαλικά σήματα μεταξύ ύπνου και φαγητού

Προκαλεί ακαταστασία

Μπορεί να σας κάνει να τρώτε υπερβολικά

1. Μπορεί να προσελκύσετε ζωύφια και έντομα

Τα ψίχουλα στο κρεβάτι είναι πάντα ενοχλητικά, αλλά τα υπολείμματα φαγητού μπορούν επίσης να προσελκύσουν ζωύφια και άλλα έντομα όπως μύγες, μυρμήγκια και ακόμη και κατσαρίδες.

Σύμφωνα με τη Δρ. Deborah Lee, το pseudomonas aeruginosa, ένα επιβλαβές βακτήριο που βρίσκεται συχνά στις κατσαρίδες και τα περιττώματά τους, μπορεί στην πραγματικότητα να καταλήξει στις πιτζάμες, τα ρούχα ή τα κλινοσκεπάσματα, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία σας.

«Αυτό το βακτήριο μπορεί να προκαλέσει μόλυνση και οι λοιμώξεις μπορεί να είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν λόγω της φυσικής αντίστασης του pseudomonas aeruginosa στα αντιβιοτικά. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να διατηρείτε τον χώρο ύπνου σας απαλλαγμένο από υπολείμματα τροφών», εξηγεί η ειδικός στο MattressNextDay.

Εάν πραγματικά δεν μπορείτε να αντισταθείτε στο δέλεαρ ενός γεύματος στο κρεβάτι, η Δρ. Lee προτείνει να αυξήσετε τον αριθμό των φορών που πλένετε τα κλινοσκεπάσματα σας.

«Αν και συνιστάται να αλλάζετε τα σεντόνια σας μία φορά την εβδομάδα, εάν τρώτε στο κρεβάτι, αυτό θα πρέπει να αυξηθεί σε δύο φορές την εβδομάδα, για να αποφύγετε αυτά τα ενοχλητικά πλάσματα», εξηγεί.

2. Δεν είναι καλό για την πέψη

Το τσιμπολόγημα στο κρεβάτι όχι μόνο μπορεί να προσκαλέσει ανεπιθύμητους επισκέπτες στο περιβάλλον του ύπνου σας, αλλά μπορεί επίσης να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία του εντέρου και στο πεπτικό σας σύστημα, ιδιαίτερα αν τσιμπολογάτε ξαπλωμένοι.

«Το να τρώτε ενώ είστε ξαπλωμένοι μπορεί να προκαλέσει δυσφορία, φούσκωμα ή ακόμα και γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση εμποδίζοντας τη φυσική ροή της πέψης σας», εξηγεί η Δρ. Lee.

«Η παλινδρόμηση επιδεινώνεται όταν ξαπλώνετε επειδή η βαρύτητα δεν βοηθά πλέον να διατηρείται το οξύ του στομάχου κάτω, καθιστώντας ευκολότερο να μετακινηθεί προς τον οισοφάγο. Αυτό μπορεί να προκαλέσει καούρα κατά την προσπάθεια ύπνου και να σας κρατήσει ξύπνιους όλη τη νύχτα», προσθέτει.

Για να αποτρέψετε τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση από το να σας κρατήσει ξύπνιους, συνιστάται να τρώτε τουλάχιστον τρεις ώρες πριν τον ύπνο.

3. Συγχέει τα εγκεφαλικά σήματα μεταξύ ύπνου και φαγητού

Το φαγητό στο κρεβάτι διαταράσσει επίσης τις φυσικές ενδείξεις του σώματός σας για ύπνο. Ο εγκέφαλος πρέπει να αναγνωρίζει την κρεβατοκάμαρα ως χώρο για ξεκούραση, όχι για φαγητό ή άλλες διεγερτικές δραστηριότητες. Η ανάμειξη αυτών των δραστηριοτήτων μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στον εγκέφαλό σας, καθιστώντας πιο δύσκολο να χαλαρώσετε και να αποκοιμηθείτε.

Για να διατηρήσετε μια ισχυρή διανοητική συσχέτιση μεταξύ του κρεβατιού και του ύπνου, η Δρ. Lee προτείνει να αποφεύγετε τελείως το φαγητό στο κρεβάτι. «Αντίθετα, αν πρέπει να φάτε αργά, απολαύστε το γεύμα σας σε διαφορετικό χώρο και μετά πηγαίνετε στην κρεβατοκάμαρά σας, όπου μπορείτε να δημιουργήσετε μια ήρεμη ατμόσφαιρα με άνετο φωτισμό και άνετο κρεβάτι», αναφέρει.

Διατηρώντας το υπνοδωμάτιό σας έναν ειδικό χώρο για ύπνο, δημιουργείτε ένα ισχυρότερο, πιο σταθερό σήμα ότι είναι ώρα για ξεκούραση, βοηθώντας το σώμα σας να χαλαρώσει πιο αποτελεσματικά.

4. Προκαλεί ακαταστασία

Όλοι ξέρουμε ότι είναι υπέροχο να πηγαίνουμε για ύπνο σε μια κρεβατοκάμαρα που είναι απαλλαγμένη από ακαταστασία και ψίχουλα. Όμως, η έρευνα δείχνει ότι ένα καθαρό περιβάλλον ύπνου μπορεί να οδηγήσει και σε σημαντικά καλύτερο ύπνο.

5. Μπορεί να σας κάνει να τρώτε υπερβολικά

Αν και υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να χρειαστεί να φάτε στο κρεβάτι, αν είστε άρρωστοι ή ζείτε με μια χρόνια πάθηση, για παράδειγμα, οι ειδικοί συμβουλεύουν να αποφύγετε την πρακτική αυτή εάν είναι δυνατό. Αυτό συμβαίνει επειδή είστε πιο επιρρεπείς σε περισπασμούς. Και όταν αποσπάτε την προσοχή, έχετε την τάση να τρώτε υπερβολικά.

«Όσον αφορά το να έχετε συνειδητή επίγνωση του τι τρώτε και να απολαμβάνετε το φαγητό, το να τρώτε στο κρεβάτι είναι προβληματικό», είπε ο Δρ. Michael Brustein στο Food & Wine.

«Εάν τρώτε στο κρεβάτι, πιθανότατα κάνετε άλλα πράγματα ταυτόχρονα, όπως να παρακολουθείτε τηλεόραση ή να διαβάζετε, και αυτό μπορεί να σας κάνει να τρώτε υπερβολικά. Πριν το καταλάβετε, έχετε τελειώσει μια σακούλα πατατάκια ή φάγατε δύο κουλούρια», εξηγεί καταληκτικά ο ειδικός.


ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.

Πηγή: oloygeia.gr

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas