Το πιο δροσερό και νόστιμο γλυκό ψυγείου με ζελέ κεράσι,
βελούδινη κρέμα και σιροπιασμένες φρυγανιές στην βάση.
Υλικά
Ζαχαρη 1,1/4 ποτ.
Νερό 1,1/4 ποτ.
Λεμονι Κατά βούληση ξύσμα
Κονιάκ λίγο
Για την κρέμα
Γάλα Φρέσκο 8 ποτ.
Κορν Φλαουρ 8-9 κσ.
Κρόκους Αυγού 1
Κρεμα Γαλακτος 1 22% λιπαρά
Βανίλια 1
Βουτυρο 1 κσ.
Για τον ζελέ κεράσι
Ζελέ 3 φακελάκια σκόνη κεράσι
Νερό 4 ποτήρια
Κερασια Κατά βούληση σε κομπόστα
Για την βάση
Φρυγανιά 2 συσκευασίες
Τώρα που μπήκε το Καλοκαίρι και οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν
τα νόστιμα γλυκά ψυγείου με ζελέ τα ζητάμε σχεδόν κάθε μέρα. Καταρχάς γιατί το
ζελέ είναι το απόλυτο καλοκαιρινό επιδόρπιο. Επίσης τα γλυκά ψυγείου είναι
αγαπημένα όλον τον χρόνο όμως το Καλοκαίρι τραβιέται λίγο παραπάνω.
Πανέυκολο γλυκό ψυγείου με ζελέ κεράσι και βελούδινη κρέμα
Το παρακάτω γλυκό ψυγείου με ζελέ κεράσι γεμιστό με κομπόστα κερασιού, βελούδινη σπιτική κρέμα και μία σιροπιασμένη βάση από φρυγανιές μπορείτε να το φτιάξετε για τα γενέθλια των μικρών και των μεγάλων αντί για τούρτα.
Τώρα που ήρθε το Καλοκαίρι τα πάρτι στις αυλές και στα
μπαλκόνια θα αυξηθούν οπότε το συγκεκριμένο γλυκό είναι ό,τι πρέπει για να
εμπλουτίσετε τον μπουφέ σας. Είναι μέσα στην γλύκα με ελαφριά όμως γεύση και θα
πείσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς.
Διαβάστε παρακάτω την
εκτέλεση της συνταγής για Γλυκό ψυγείου με ζελέ κεράσι και κρέμα:
Εκτέλεση για το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, την ζάχαρη, το ξύσμα
λεμονιού και το κονιάκ. Βράζουμε το σιρόπι για 4-5 λεπτά και το αφήνουμε να
κρυώσει τελείως προτού το χρησιμοποιήσουμε για το γλυκό μας.
Εκτέλεση για την κρέμα
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα. Το αφήνουμε λίγο να ζεσταθεί
και προσθέτουμε το κορν φλάουρ, τον κρόκο αυγού, την κρέμα γάλακτος και την
βανίλια. Ανακατεύουμε το μείγμα μας μέχρι να πήξει και να κάνει φουσκάλες. Αφού
γίνει η κρέμα μας, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε το
βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
Εκτέλεση για το γλυκό ψυγείου
Παίρνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε 2 σειρές φρυγανιές. Με μία
κουτάλα βάζουμε το σιρόπι πάνω από τις φρυγανιές. Αφήνουμε τις φρυγανιές να
τραβήξουν όλο το σιρόπι. Αφού οι φρυγανιές τραβήξουν το σιρόπι, απλώνουμε από
πάνω την κρέμα. Σκεπάζουμε το γλυκό μας με μία πλαστική μεμβράνη και βάζουμε το
γλυκό μας στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Εκτέλεση για τον ζελέ
Παίρνουμε ένα κατσαρολάκι και διαλύουμε σε 4 ποτήρια νερό τα
δύο φακελάκια ζελέ κεράσι. Αφού διαλυθεί η σκόνη και βράσει το ζελέ μας μέχρι
να γίνει λίγο άσπρο στην επιφάνεια, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και
βάζουμε το ζελέ στο ψυγείο.
Μέσα στο ζελέ βάζουμε τα κεράσια κομπόστα. Ρίχνουμε το ζελέ
πάνω από την κρέμα χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος του κουταλιού, για να πέφτει
παντού και να μην ανοίξουν τρυπούλες και πάει μέσα στην κρέμα το ζελέ.
Tips για το γλυκό ψυγείου με ζελέ κεράσι
Αντί για φρυγανιές μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σαβαγιάρ. Αντί για κομπόστα κεράσι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποια άλλη κομπόστα μας αρέσει.
Δημοσίευση σχολίου