Χρησιμοποιούμε
μείγμα από τυριά της αρεσκείας μας και μια μικρή ποσότητα γιαουρτιού που δίνει
ωραία γεύση αλλά και υφή στην πίτα.
15′ προετοιμασία, 35′ μαγείρεμα, Σύνολο: 50′
Υλικά
Μερίδες:
8
500 γρ.
τυριά διάφορα (καλύτερα να υπερισχύει η φέτα)
250 γρ.
γάλα
1 κούπα
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2
κούπα ελαιόλαδο + λίγο για το σκεύος
3 αυγά
μεσαίου μεγέθους ή 2 μεγάλα
1/2
κεσεδάκι (100 γρ.) γιαούρτι
Διαδικασία
Για να
φτιάξουμε την τυρόπιτα χωρίς φύλλο, ξεκινάμε θρυμματίζοντας τη φέτα με τα χέρια
μας και τρίβουμε τα υπόλοιπα τυριά.
Προθερμαίνουμε
τον φούρνο στους 180° C.
Βάζουμε
στο μίξερ το γάλα, το αλεύρι και το ελαιόλαδο.
Χτυπάμε
σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε
ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Σταματάμε
το μίξερ και ενσωματώνουμε τα τυριά, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.
Λαδώνουμε
ένα πυρέξ ή ένα αντικολλητικό ταψί.
Μυστικά
Μπορούμε
να προσθέσουμε στο μείγμα και ψιλοκομμένα μυρωδικά (άνηθο, μαϊντανό κ.λπ.)
Για να
κάνει κρούστα η πίτα, κρατάμε λίγο τριμμένο τυρί και πασπαλίζουμε την πίτα πριν
τη βάλουμε στον φούρνο.
Μπορούμε
να την κάνουμε και χωρίς μίξερ. Απλώς ανακατεύουμε προσεκτικά το μείγμα για να
μην κάνει σβόλους το αλεύρι.
Καλύτερα
να μην επιλέξουμε μόνο πολύ αλμυρά τυριά.
Πηγή: europost.gr
Δημοσίευση σχολίου