Άγρια χόρτα: Μια υπερτροφή για τον οργανισμό μας!!!


Μια από τις ελληνικές υπερτροφή που κερδίζουν διαρκώς έδαφος τον τελευταίο καιρό είναι τα άγρια χόρτα.

Αφθονούν στην ελληνική γη και μπορούν να καταναλωθούν με ποικίλους τρόπους -ωμά ή βραστά, σε σαλάτες, πίτες και διάφορα ζεστά πιάτα- ανάγοντάς το σε ένα τρόφιμο που δεν μπορείτε ποτέ να βαρεθείτε. Ταυτόχρονα, ολοένα και περισσότερα ερευνητικά δεδομένα συνδέουν τα χόρτα με πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Πολλοί ειδικοί, μάλιστα, τα έχουν συμπεριλάβει στη λίστα με τα κορυφαία τρόφιμα που προάγουν τη μακροζωία.

Πρόσφατα, μια σχετική έρευνα, με επικεφαλής τον Philip B. Stark, καθηγητή στατιστικής στο Πανεπιστήμιο του Berkeley, συνέκρινε δύο ομάδες βρώσιμων χόρτων, άγρια και καλλιέργειας, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι τα άγρια χόρτα υπερτερούν σημαντικά σε διατροφική αξία.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των άγριων χόρτων φαίνεται, σύμφωνα με τα επιστημονικά στοιχεία, να είναι η ισχυρή αντιοξειδωτική τους δράση. Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά συνδέεται με τη θωράκιση του οργανισμού ενάντια στις λοιμώξεις. Παράλληλα, τα άγρια χόρτα είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα, όπως ασβέστιο, βιταμίνη C, κάλιο, σίδηρος, βιταμίνη Α, φυλλικό οξύ, μαγνήσιο, βιταμίνη Κ. Κι επειδή τα οφέλη αυτής της υπερτροφής δε φαίνεται να έχουν τέλος, ένα πιάτο άγρια χόρτα χαρίζει επίσης σημαντικές ποσότητες φυτικών και διαιτητικών ινών, γεγονός που τα καθιστά ένα χορταστικό και ταυτόχρονα πολύ υγιεινό γεύμα.

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.

Πηγή:  Hellas-Now

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas