Η πιο εύκολη και νόστιμη σπανακόπιτα έτοιμη σε 10 λεπτά!!!



Η σπανακόπιτα είναι αδιαμφισβήτητα η πιο πολυμαγειρεμένη πίτα στις κουζίνες των ελληνικών νοικοκυριών.

Με φύλλο κουρού, με σφολιάτα, χωρίς φύλλο με τυρί ή χωρίς -οι παραλλαγές για την αγαπημένη παραδοσιακή συνταγή είναι άφθονες και κάθε σπίτι έχει τα δικά του μυστικά επιτυχίας για την τέλεια σπανακόπιτα.

Ωστόσο, το άνοιγμα του φύλλου είναι μια διαδικασία ολίγον τι «μπελαλίδικη», γεγονός που καμιά φορά μας αποθαρρύνει από το να μαγειρέψουμε την αγαπημένη μας πίτα. Για να σας βγάλουμε από τον κόπο, εμείς βρήκαμε αυτή τη συνταγή του σεφ Πάνου Παπαδάκη για σπανακόπιτα χωρίς φύλλο.

Δεν χωράει αμφιβολία πως αυτή θα είναι η πιο εύκολη και γρήγορη σπανακόπιτα που έχετε φτιάξει ποτέ και η γεύση της θα σας ξετρελάνει!

Υλικά

 

Για την γέμιση

 

350 γρ σπανάκι

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

Άνηθος

2 μέτρια αυγά

2 κτσ αλεύρι γ.ο.χ

200 γρ τυρί φέτα

1 κτγ αλάτι

Πιπέρι

 

Για το μείγμα ζύμης

400 γρ αλεύρι γ.ο.χ

400 γρ νερό

130 γρ ελαιόλαδο

270 γρ γιαούρτι

1,5 κτγ αλάτι

10 γρ μπέικεν πάουντερ

Για το πασπάλισμα

 

100 γρ Σουσάμι

Ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα φύλλα από το σπανάκι μαζί με το αλάτι και τα πατάμε να βγάλουν τα υγρά τους.

Στραγγίζουμε τα υγρά με την βοήθεια από ένα σουρωτήρι.

Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ,τον άνηθο και τα προσθέτουμε στο σπανάκι.

Ρίχνουμε τα αυγά , τις 2κτσ αλεύρι γ.ο.χ και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το τυρί φέτα και το πιπέρι.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι , το νερό , το ελαιόλαδο , το αλάτι και ανακατεύουμε το μείγμα.

Προσθέτουμε το μπέικεν μέσα στο αλεύρι και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.

Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που να μοιάζει με χυλό.

Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί 46χ38 εκ. και το πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Προσθέτουμε το μισό μείγμα από τον χυλό και το στρώνουμε με μια μαρίζ ομοιόμορφα σε όλο το ταψί.

Βάζουμε από πάνω την γέμιση και την πατάμε λεφρώς με τα χέρια μας.

Ρίχνουμε και το υπολοιπο το μείγμα και το στρώνουμε σε όλες τις άκρες του ταψιού.

Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 1 ώρα στους 190 c.

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.

Πηγή: europost.gr

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas