Τεράστιες οι ελλείψεις φαρμάκων! Ο ακατάλληλος Χρυσοχοΐδης σηκώνει τα χέρια ψηλά και αφήνει τους Έλληνες πεθάνουν!!!!


Σε κυκεώνα προβλημάτων στον τομέα των φαρμάκων έχει εμπλακεί ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει καταφέρει να δώσει λύσεις στις όποιες δυσλειτουργίες.

Παρότι έχει ήδη τέσσερις μήνες το χαρτοφυλάκιο της υγείας, ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης βρίσκεται μπροστά σε δεκάδες προβλήματα που ξεκινούν από τις ελλείψεις σε βασικά φαρμακευτικά σκευάσματα και φτάνουν μέχρι τις διαμαρτυρόμενες φαρμακευτικές εταιρείες, οι οποίες εδώ και χρόνια είναι υποχρεωμένες να επιστρέφουν πάνω από το 50% των εισπράξεών τους. Ενα σύστημα στρεβλό το οποίο μόνο στην ανάπτυξη που ευαγγελίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν συμβάλλει.

Από την άλλη, ο υπουργός Υγείας, ο οποίος όπως αποδεικνύεται είναι πλήρως ελεγχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου παρότι ο ίδιος διακαώς επιθυμεί να προβάλλει το προφίλ του «σερίφη της υγείας», έχει δυσκολίες ακόμη και να επιλέξει στελέχη με γνώση του τομέα των φαρμάκων ώστε να τον συνδράμουν στις αλλαγές που επιδιώκει να κάνει.

Χαρακτηριστικό είναι ότι εδώ και ενάμιση μήνα ο υπουργός Υγείας αναζητούσε ένα στέλεχος για να τοποθετήσει στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκου (ΕΟΦ) ώστε να αναλάβει τα ηνία του από τη θέση του προέδρου μετά την απομάκρυνση του Δημήτρη Φιλίππου. Ενα στέλεχος που θα έπρεπε να έχει πάρει ταυτόχρονα και την έγκριση του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς ο τομέας των φαρμάκων είναι απολύτως ευαίσθητος για τη «γαλάζια» κυβέρνηση, η οποία θέλει να ελέγχει κάθε κρίκο της αλυσίδας διακίνησης των σκευασμάτων.

Η άγνοια Χρυσοχοΐδη πάντως στα φάρμακα, που συνοδεύεται από την έλλειψη έμπειρων στελεχών –ακόμη αναζητά project manager για τα φάρμακα, όπως τον αποκαλεί ο ίδιος–, έχει προκαλέσει ανησυχία στην κυβέρνηση, η οποία φοβάται ότι τα ράφια των φαρμακείων θα αδειάσουν ακόμη περισσότερο σε λίγο καιρό, αφού όσο χειμωνιάζει αυξάνονται η γρίπη, οι ιώσεις αλλά και η Covid.

Οι περιορισμοί των εξαγωγών φαρμάκων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες μέσω των φαρμακαποθηκών με εντολή Χρυσοχοΐδη μέχρι στιγμής φαίνεται να φέρνουν κάποιο αποτέλεσμα, δεν λύνουν όμως το πρόβλημα, το οποίο χρειάζεται δραστικές αλλαγές στο σύστημα τιμολόγησης και διακίνησης σκευασμάτων.

Η αγωνία μέχρι τότε στα κυβερνητικά στελέχη είναι τι θα γίνει με την εξυπηρέτηση των ασθενών στα φαρμακεία τον χειμώνα που έρχεται, ενώ στόχος είναι να αποφευχθούν τυχόν ουρές στα πεζοδρόμια με γονείς που ψάχνουν ακόμη και ένα απλό παυσίπονο για τα παιδιά τους, όπως είχε γίνει τον περσινό χειμώνα

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.

Πηγή: Karditsastakra

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas