Κώδωνα κινδύνου κρούουν επιστήμονες: Ανησυχητική η άνοδος του πρώιμου καρκίνου στους νέους !!! Ποιες μορφές θερίζουν;;;


Δεδομένα μελετών έδειξαν έντονη αύξηση του συνολικού πρώιμου καρκίνου σε νέους 30 ως 39 ετών

Ο αριθμός των ατόμων κάτω των 50 ετών που προσβάλλονται από καρκίνο αυξάνεται, αφήνοντας τους επιστήμονες σε αμηχανία σχετικά με την ανησυχητική αύξηση, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο JAMA Network Open Network Open και μεταφέρουν οι Epoch Times.

Μετά από ανάλυση μιας διαφορετικής ομάδας 562.142 ατόμων μεταξύ 2010 και 2019, τα δεδομένα έδειξαν ότι η αύξηση του συνολικού πρώιμου καρκίνου ήταν πιο έντονη σε νέους ηλικίας μεταξύ 30 και 39 ετών.

Άλλες ομάδες που επλήγησαν ήταν γυναίκες και πολλές εθνοτικές ομάδες, με τους Ασιάτες και τους κατοίκους των νησιών του Ειρηνικού να επηρεάζονται περισσότερο, ακολουθούμενοι από Ισπανόφωνους και Αμερικανούς Ινδιάνους ή Ιθαγενείς της Αλάσκας. 

Αυξήθηκαν οι καρκίνοι γαστρεντερικού σωλήνα, παγκρέατος

Οι καρκίνοι του γαστρεντερικού αυξήθηκαν ταχύτερα, σημειώνοντας κατά μέσο όρο αύξηση 2,6% στο ποσοστό επίπτωσης ανά έτος μελέτης.

Όταν οι καρκίνοι του γαστρεντερικού δοκιμάζονται και αναλύονται ανά τύπο, τα δεδομένα έδειξαν ότι ο καρκίνος της σκωληκοειδούς απόφυσης, του χοληφόρου πόρου και του παγκρέατος αυξήθηκε κατά 15%, 8,1% και 2,5%, αντίστοιχα.

Η επίπτωση αναφέρεται στο μέτρο του αριθμού των νέων περιπτώσεων που αναπτύσσονται σε έναν πληθυσμό σε μια συγκεκριμένη περίοδο.

 

Πρώτη εμφάνιση: Μαστού, Θυρεοεδούς, Παχέως εντέρου

Πρόσθετες αναλύσεις αποκάλυψαν ότι ο καρκίνος του μαστού αποτελούσε τον υψηλότερο αριθμό περιπτώσεων πρώιμης έναρξης νόσου, ακολουθούμενος από τον καρκίνο του θυρεοειδούς και του παχέος εντέρου.

Αντίθετα, τα ποσοστά μειώθηκαν μεταξύ των μαύρων και των λευκών κατά την ίδια 10ετία.

Τα ποσοστά μειώθηκαν επίσης σε ηλικιωμένους άνω των 50 ετών – μια ομάδα που συνήθως πλήττεται περισσότερο από τον καρκίνο.

«Αυτή η πανεθνική μελέτη παρέχει ενημερωμένα στοιχεία ότι η συχνότητα εμφάνισης καρκίνων πρώιμης έναρξης στις ΗΠΑ αυξάνεται και υπογραμμίζει αρκετές ανισότητες», αναφέρουν οι συγγραφείς στη μελέτη.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (NIH) υπολογίζει ότι 2 εκατομμύρια άνθρωποι θα διαγνωστούν με καρκίνο το 2023.

Θερίζουν οι καρκίνοι μαστού και προστάτη, γυναίκες και άντρες αντίστοιχα

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο Νο. 1 καρκίνος που προσβάλλει τις γυναίκες.

Υπολογίζεται ότι πάνω από 300.000 γυναίκες θα διαγνωστούν φέτος.

Ο καρκίνος του προστάτη είναι η κορυφαία διάγνωση καρκίνου στους άνδρες.

Ομοίως, το NIH υπολογίζει σχεδόν 300.000 περιπτώσεις.

Ο καρκίνος κοστίζει στις Ηνωμένες Πολιτείες περισσότερα από 156 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, και το συνολικό κόστος του καρκίνου παγκοσμίως κινείται με ρυθμό για να φτάσει τα 25,2 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2050.

 

Παράγοντες κινδύνου

Έως και το 50% όλων των καρκίνων μπορούν να προληφθούν.

Πολλοί παράγοντες κινδύνου του τρόπου ζωής για καρκίνους που μπορούν να προληφθούν περιλαμβάνουν τους ακόλουθους:

Κάπνισμα.

Το να είσαι υπέρβαρος ή παχύσαρκος.

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Η κακή διατροφή.

Έλλειψη φυσικής δραστηριότητας.

Το να είσαι στρεσαρισμένος.

Εκθέσεις σε ακτινοβολία.

Λοιμώξεις.

«Υπάρχει ανάγκη ενημέρωσης των επαγγελματιών υγείας σχετικά με την αυξανόμενη συχνότητα εμφάνισης καρκίνου πρώιμης έναρξης και οι έρευνες για πιθανούς όγκους πρέπει να λαμβάνονται υπόψη όταν είναι κλινικά κατάλληλο, ακόμη και σε ασθενείς κάτω των 50 ετών», αναφέρουν οι συγγραφείς στην εργασία.

«Αυτά τα δεδομένα θα είναι χρήσιμα για τους ειδικούς της δημόσιας υγείας και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής υγειονομικής περίθαλψης και χρησιμεύουν ως πρόσκληση για δράση για περαιτέρω έρευνα στους διάφορους περιβαλλοντικούς παράγοντες που μπορεί να σχετίζονται με αυτό το σχετικό μοτίβο».

Οι συγγραφείς επεσήμαναν την πιθανότητα ότι οι στατιστικές για τον καρκίνο δεν αναφέρονται ελάχιστα και τα αποτελέσματα της μελέτης μπορεί να μην ισχύουν για άλλες περιοχές εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Επομένως, θα πρέπει να ερμηνεύονται με προσοχή.

 

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.

Πηγή: KsipnisteRe.com

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas