ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ: 2 ώρες
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: Μέτρια
Παραδοσιακό και υπέροχο το στιφάδο είναι ένα από τα πολύ
αγαπημένα πιάτα της ελληνικής οικογένειας και ήρθε η στιγμή να εντυπωσιάσεις τη
δική σου.
Συστατικά
1 1/2 κιλό μοσχαράκι ελιά
1 κιλό μικρά κρεμμύδια για στιφάδο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κονσέρβες ντοματάκια
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κ. σ. ζάχαρη
3-4 κόκκους μπαχάρι
1 ξυλαράκι κανέλας
τριμμένο γαρίφαλο
2 φύλλα δάφνης
1½ φλ. ξίδι
1 φλ. κόκκινο κρασί
αλάτι
πιπέρι.
Τρόπος Μαγειρέματος
Βάζεις σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό και βράζεις το μοσχαράκι
σε μέτρια φωτιά για 1 περίπου ώρα μέχρι να μαλακώσει
Το σουρώνεις και το αφήνεις στην άκρη κρατώντας ένα φλιτζάνι
ζωμό
Σε μια δεύτερη κατσαρόλα βράζεις νερό και ρίχνεις τα μικρά
κρεμμύδια, τα αφήνεις για λίγα λεπτά και τα αφήνεις να στραγγίξουν πριν τα
καθαρίσεις
Ρίχνεις το μισό λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρεις τα μικρά
και κανονικά κρεμμύδια μέχρι να πάρουν χρώμα
Προσθέτεις τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μπαχάρι,
το πιπέρι και τη δάφνη και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά
Σβήνεις με το κρασί και το ξύδι
Όταν εξατμιστούν προσθέτεις
τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και ένα φλιτζάνι ζωμό του κρέατος
Ρίχνεις το κρέας και το αφήνεις να βράσει μέχρι να γίνει πλούσια η σάλτσα.
Πηγή: (tlife.gr)
Δημοσίευση σχολίου