Oι αλύτρωτοι Έλληνες φώναξαν μέσα στα μούτρα των αλβανων! «Η Χειμάρρα είναι εδώ με Σημαία και Σταυρό»!

Εθνικό παρών από εκατοντάδες Χιμαριώτες και Ελλαδίτες που συμπαραστάθηκαν στη διαμαρτυρία κατά της κράτησης των αδερφών μας Φρέντη Μπελέρη και Παντελή Κοκαβέση, μπροστά από την αλβανική πρεσβεία στην Αθήνα, την οποία διοργάνωσε η Ένωση Χειμαρριωτών.


Μεταξύ αυτών και ο αδερφός του Φρέντη Μπελέρη, αλλά και ο πρόεδρος της Ένωσης Χειμαρριωτών, δηλαδή των Ελλήνων κατοίκων της Χειμάρρας, Θοδωρής Γκούμας,

«Η Χειμάρα είναι ΕΔΩ με Σημαία και Σταυρό» - «Η Χειμάρρα είναι εδώ με Μπελέρη Αρχηγό» - «Κάτω τα χέρια απ' την Χειμάρρα» ήταν τα συνθήματα που κυριάρχησαν...

Μετά την απόφαση της χθεσινής δίκης στα Τίρανα, η οποία έδωσε παράταση στην κράτηση των δύο Χιμαριωτών, η αγανάκτηση ήταν το επόμενο και σε μια ηχηρή έκκληση για απόδοση δικαιοσύνης, συνθήματα αντήχησαν ολούθε για την συμμόρφωση των αλβανικών θεσμών και το συμβάδισμα με το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΔΕΝ ΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ!

O προεδρος των Χειμαρριωτών, Θοδωρής Γκούμας, δήλωσε πως το καθεστώς Ράμα αναζητά τρόπους για να εκπέσει του αξιώματος του ο προφυλακισμένος δήμαρχος και να ξαναγίνουν εκλογές στις αρχές του φθινοπώρου. " Τους κρατάνε φυλακή χωρίς στοιχεία κατά παράβαση κάθε έννοιας και αρχής του κράτους δικαίου " υπογράμμισε, ενώ ο αδελφός του Μπελέρη, Λεονάρδος ανέφερε πως " Ο Φρέντι είχε υποστεί διώξεις επί σειρά ετών αλλα δεν λυγιζει ".

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Χειμαρριωτών αναφέρεται: "Η Αλβανική Κυβέρνηση, απέναντι σε κάθε έννοια δικαίου, αποφάσισε σήμερα να συνεχίσει να κρατά φυλακισμένο τον δήμαρχο της Χιμάρας, Φρέντη Μπελέρη και τον πολίτη Παντελή Κοκαβέση. Απέναντι σε αυτήν την εξέλιξη, η Ένωση Χειμαρριωτών θα ασκήσει κάθε δύναμη που μπορεί προκειμένου οι συμπατριώτες μας να αφεθούν ελεύθεροι όπως δικαιούνται".


Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα (22/5) συνεδρίασε το Ειδικό Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (SPAK) της Αλαβανίας και αποφάσισε την παράταση της κράτησης του νέου δήμαρχος Χειμάρρας και του συνεργάτη του Παντελή Κοκαβέση.

Η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Αταλάντα Ζεκίρι, αποφάσισε να απαγγείλει κατηγορίες για «ενεργητική διαφθορά στις εκλογές» με τις οποίες βαρύνονται οι δύο άνδρες.


Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas