ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΣΚΕΨΗ ΣΗΜΕΡΑ 10 ΜΑΪΟΥ 2023 στο ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ!



"Ποιος περιφρόνησε την ημέρα των μικρών πραγμάτων; Γιατί αυτοί οι επτά χαίρονται που βλέπουν τη γραμμή κατακορύφου στο χέρι του Ζοροβάβελ."

Ζαχαρίας 4:10.

 

Η μέρα των μικρών πραγμάτων

Μερικοί Ιουδαίοι επέστρεψαν στην Ιερουσαλήμ από τη βαβυλωνιακή αιχμαλωσία και ανοικοδόμησαν το ναό που είχε καταστρέψει ο Ναβουχοδονόσορ. Αλλά το έργο τους ήταν ασήμαντο και ασήμαντο σε σύγκριση με αυτό που είχε χτίσει ο Σολομών. Με το σημερινό εδάφιο από τη Βίβλο, ο Θεός έστειλε ένα ενθαρρυντικό μήνυμα σε όσους απασχολούνταν στο έργο μέσω του Ζαχαρία.

Κι εμείς ζούμε σε μια μέρα που μπορεί να περιγραφεί ως ένα από τα μικρά πράγματα. Έτσι, η ερώτηση, «Ποιος περιφρονεί την ημέρα των μικρών πραγμάτων;» είναι σχετική και για εμάς. Η απάντηση είναι: το άτομο του οποίου η προσοχή επικεντρώνεται πολύ συχνά σε μεγάλα επιτεύγματα. Τώρα ο Θεός δεν παραβλέπει τις φαινομενικά δυσδιάκριτες προσπάθειες των παιδιών Του.

Η έκφραση, «αυτοί οι επτά», αναφέρεται στην πέτρα με τα επτά μάτια στον Ζαχαρία 3:9. Αυτά τα μάτια δείχνουν το γεγονός ότι ο Θεός βλέπει τα πάντα: τίποτα δεν ξεφεύγει από τα μάτια Του. Τι είχε παρατηρήσει στην περίπτωση του Ζοροβάβελ; Η γραμμή με την οποία έλεγξε ότι ο τοίχος ήταν κάθετα αληθινός. Δεν έχτισε απλώς όπως νόμιζε κατάλληλο. Φρόντισε για την ακρίβεια.

Αν θέλουμε να υπηρετούμε τον Κύριο, είναι καλό να τηρούμε τον Λόγο του Θεού. Ακριβώς όπως η γραμμή κατακορύφου δείχνει πάντα ακρίβεια, έτσι και η Αγία Γραφή μάς δείχνει τη σωστή πορεία.

Ήταν χαρά για τον Θεό να παρατηρήσει τη γραμμή κατακορύφου στο χέρι του Ζοροβάβελ. 

Και χαίρεται όταν βλέπει την πρόθεσή μας να ακολουθήσουμε τον Λόγο Του ως μέτρο σύγκρισης και να μην απομακρυνθούμε από το πιστό έργο στον οίκο του Θεού


Διαβάστε περισσότερα

 (εδώ) & εδώ

ΝΕΟΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ: ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΣΚΕΨΗ ΣΗΜΕΡΑ (logotexnikoperiboli-archives.blogspot.com)


ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.


Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas