Μια πανεύκολη συνταγή για υπέροχα Χριστουγεννιάτικα
μπισκοτάκια βουτύρου.
Απίστευτη γεύση για να την απολαύσετε με τους αγαπημένους σας ή να τα προσφέρετε σαν ένα φανταστικό Χριστουγεννιάτικο δώρο που σίγουρα να εντυπωσιάσει.
Υλικά συνταγής
400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ. βούτυρο φρέσκο καλής ποιότητας
130 γρ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό + 1 αυγό για άλειμμα
40 γρ. γάλα πλήρες
40 γρ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς και βάζουμε μια
λαδόκολα στο ταψί του φούρνου.
Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το
χτυπάμε στο μίξερ μαζί με όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι το οποίο
κοσκινίζουμε και το ρίχνουμε σταδιακά στο τέλος.
Ζυμώνουμε το μείγμα με το χέρι ή τον ειδικό “γάντζο” του
μίξερ μέχρι να πετύχουμε μια ομοιογενή εύπλαστη ζύμη.
Καλύπτουμε την έτοιμη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε για 1
ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Πλάθουμε κουλουράκια με το χέρι ή ανοίγουμε ζύμη
και με κουπ πατ δίνουμε Χριστουγεννιάτικα σχήματα τα τοποθετούμε στη λαδόκολα
και τα αλείφουμε με το αυγό το οποίο έχουμε χτυπήσει με λίγο νερό.
Τα ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 20′-30′ ανάλογα με το πάχος και το μέγεθος.
Πηγή: lady.cyprustimes.com
Δημοσίευση σχολίου