ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΣΚΕΨΗ ΣΗΜΕΡΑ 14 /12/ 2022 στο ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ!

 

Είπε δε παραβολήν προς τους κεκλημένους, επειδή παρετήρει πως εξέλεγον τας πρωτοκαθεδρίας. Αλλ' όταν κάμνης υποδοχήν, προσκάλει πτωχούς, βεβλαμμένους, χωλούς, τυφλούς, και θέλεις είσθαι μακάριος, διότι δεν έχουσι να σοι ανταποδώσωσιν.

Λουκάς 14: 7 Λουκάς 14: 13, 14 

Όταν προσκαλείσαι...

Όταν προσκαλείς : Προτεινόμενη μελέτη:
 Λουκάς 14: 7-14

Στη διάρκεια ενός γεύματος, ο Ιησούς έδωσε αυτές τις δυο διδασκαλίες για τη συμπεριφορά που θα πρέπει να έχουμε όταν μας προσκαλούν ή όταν προσκαλούμε εμείς κάποιον.

     Όταν προσκαλούμαστε από άλλους, ο Ιησούς μας συμβουλεύει να είμαστε ταπεινοί. «Όποιος υψωθεί θα ταπεινωθεί, και όποιος ταπεινωθεί θα υψωθεί»! Να, ποιος είναι ο καλύτερος κανόνας μιας καλής συμπεριφοράς στην κοινωνία. Αυτή η καινούργια προοπτική, που είναι αντίθετη με τις πρακτικές του κόσμου, είναι η πρακτική της Βασιλείας του Θεού. Σ’ αυτή την ηθική σφαίρα, ο Θεός κάνει χάρη και δίνει τιμή σ’ εκείνον που αναγνωρίζει ότι δεν έχει καμιά αξία από μόνος του.

     Όταν προσκαλούμε εμείς, ο Ιησούς μας ζητάει να σκεφτόμαστε τους αποκλεισμένους και αποκομμένους αυτού του κόσμου παρά τους γνωστούς και τους «έχοντες». Θα ήθελε να είμαστε γενναιόδωροι, ανιδιοτελείς, χωρίς να περιμένουμε τίποτα σαν αντάλλαγμα για το καλό που μπορούμε να κάνουμε. Ας θυμόμαστε πάντοτε τη γενναιοδωρία του Ουράνιου Πατέρα μας απέναντί μας μέρα με την ημέρα! Εμείς που ήμασταν φτωχοί, φτωχοί σε αγάπη ή ελπίδα... Εμείς οι σακάτηδες και αμαρτωλοί, που ευλογηθήκαμε από τη ζωή Του, ενώ φέρνουμε ακόμα επάνω μας τις ουλές του παρελθόντος μας... Εμείς οι χωλοί, που έπειτα από τόσα πολλά χρόνια χάρης, πηγαίνουμε στον Θεό χωλαίνοντας ακόμα, χωρίς να τολμάμε να πιστέψουμε στην αγάπη Του... Εμείς οι τυφλοί που πιστεύουμε ότι θα δούμε και θα γνωρίσουμε... Ας μάθουμε να μιμούμαστε αυτή τη μεγαλοσύνη της καρδιάς του Θεού!
 Είμαστε καλεσμένοι όλοι μαζί, παρά τις διαφορετικότητές μας, να καθήσουμε ταπεινά στην τελευταία θέση, χαρούμενοι που έχουμε αυτούς τους στενούς δεσμούς αγάπης με τον Ιησού και που μπορούμε έτσι με τη σειρά μας να συμμετέχουμε κι εμείς στη Θεία γενναιοδωρία προσκαλώντας και άλλους να γνωρίσουν τον Θεό που είναι γεμάτος χάρη και έλεος.



ΟΛΕΣ οι καλημέρες εδώ :

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.


Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas