Στην Ουκρανία ακούγεται «ελευθερία ή θάνατος», όπως στην Ελληνική Επανάσταση είπε ο Κώστας Μπακογιάννης, ισοπεδώνοντας την ελληνική ιστορία.

Κώστας Μπακογιάννης: Στις συνθήκες γενικευμένου παραλογισμού που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μας, δεν είναι λίγες οι φορές όπου θεσμοί που πλαισιώνουν την εξουσία, δεν διστάζουν να «μαγαρίζουν» την ελληνική ιστορία, μόνο και μόνο για να καταθέσουν τα διαπιστευτήρια τους στο κυρίαρχο αφήγημα του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

Την αρχή για τη νέα… τάση εκμετάλλευσης της ελληνικής ιστορίας, προς όφελος του Ουκρανικού «τοτέμ» της Δύσης, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, είχε κάνει η ΠτΔ. Δεν έχουν περάσει παρά μερικοί μήνες όταν η Κατερίνα Σακελλαροπούλου δήλωνε πως: «Για τους Έλληνες, που ξεσηκώθηκαν για την ελευθερία τους το 1821 εναντίον της πανίσχυρης οθωμανικής αυτοκρατορίας, και πολέμησαν με ελάχιστα μέσα, οικονομικά ή στρατιωτικά, τα όσα διαδραματίζονται τώρα στην Ουκρανία μοιάζουν γνωστά και χαραγμένα στην συλλογική, εθνική μας μνήμη».

Οπωσδήποτε λόγια που δεν έχουν καμία σχέση με την ουσία και το απαύγασμα της Ελληνικής Επανάστασης, αφού ο αγώνας της Παλιγγενεσίας δεν έχει ουδεμία σύγκριση με τον σημερινό «proxy war» που γίνεται στην Ουκρανία, και ουσιαστικά αποτελεί σύγκρουση ΗΠΑ – Ρωσίας, διά «αντιπροσώπου». Ακόμα και οι γραφικές δημόσιες εμφανίσεις με «συνολάκια» στα χρώματα της Ουκρανίας, είναι προτιμότερες από το να βανδαλίζεται κατά τέτοιο τρόπο η ιστορία της Ελλάδας, από την «πρώτη Ελληνίδα πολίτη» της χώρας.

Παρόλα αυτά, το τελειωτικό «χτύπημα» στην ένδοξη ελληνική ιστορία, το έδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων στο Athens Democracy Forum, όπου επέλεξε να απονείμει το βραβείο «Δημοκρατίας της πόλης των Αθηνών», στον… Ουκρανό πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Στον λόγο που έβγαλε ο – εκτός τόπου και χρόνου – κ. Μπακογιάννης, ανέφερε μεταξύ άλλων το εξής απίστευτο:

«Aς μην ξεχνάμε ότι η ιαχή ‘’ελευθερία ή θάνατος’’, που ακούγεται σήμερα στην Ουκρανία, χτυπά σε εμάς τους Έλληνες μια ευαίσθητη “χορδή”, καθώς μόλις πέρυσι γιορτάσαμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση».

Δηλαδή στο… μυαλό του κ. Μπακογιάννη, ένας κυβερνήτης που συνεργάζεται με τα ναζιστικά τάγματα Αζόφ και από το 2014 έχει προβεί σε μαζικές εκκαθαρίσεις, διώξεις πολιτικών κομμάτων και δολοφονίες αμάχων, μπορεί να μπει στο ίδιο «κάδρο» με τον Κολοκοτρώνη, τον Καραϊσκάκη, τον Υψηλάντη και τους άλλους μεγάλους ήρωες της Επανάστασης που θυσίασαν ολόκληρο το «είναι» τους για την ορθόδοξη πίστη και την λευτεριά της σκλαβωμένης πατρίδας τους.

Ουσιαστικά ο Κώστας Μπακογιάννης αντέγραψε την αναφορά που είχε κάνει ο ίδιος ο Ζελένσκι σε εκείνη την… ανεπανάληπτη (μαγνητοσκοπημένη) ομιλία του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, όπου στη συνέχεια του βίντεο εμφανίστηκε και ένας νεοναζί του τάγματος Αζόφ, εξευτελίζοντας κάθε έννοια δημοκρατίας στην λειτουργία της Βουλής.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας τότε, είχε κάνει αναφορά στο σύνθημα των Ελλήνων «Ελευθερία ή θάνατος» και είχε πει ότι αυτό είναι το μήνυμα για την Ουκρανία σήμερα.

Αυτό το ιερό σύνθημα του Ελληνικού λαού, που μέσα του έκλεινε την Ελληνική ψυχή που επαναστατούσε ενάντια στην τυραννία, την καταπίεση, τα 400 χρόνια σκλαβιάς, τις σφαγές και τα παιδομαζώματα, δεν επιτρέπεται σήμερα να γίνεται επικοινωνιακή «καραμέλα» για φιέστες και δημόσιες σχέσεις!

Σε έναν κυβερνήτη που μετέτρεψε τις ομάδες των νεοναζί σε «ραχοκοκαλιά» της στρατιωτικής δύναμης της Ουκρανίας, ο Κώστας Μπακογιάννης παρέδωσε το βραβείο της… δημοκρατίας.

 «Δεν αγωνίζονται μόνο για τη δική τους ελευθερία, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία τους. Για το δικαίωμά τους να επιλέξουν τον δικό τους δρόμο και τη δική τους ζωή. Αγωνίζονται και για τις ευρωπαϊκές αξίες, για την ίδια την ιδέα που γεννήθηκε σε αυτήν την πόλη πριν από 2.500 χρόνια: Τη Δημοκρατία» είπε ο ακόμα ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Αν οι «ευρωπαϊκές αξίες» φλερτάρουν με τον ναζισμό, όπως φλερτάρει η κυβέρνηση Ζελένσκι, τότε καταλαβαίνει κανείς για το τι είδους Ευρώπη και τι είδους «Δημοκρατία», οραματίζεται ο κ. Μπακογιάννης…

 

ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.


                                                         Πηγή: sportime.gr

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas