ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΜΕ τον ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ μας ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ;

Όλες οι σχέσεις απαιτούν χρόνο και η σχέση με τον Θεό, αν και από πολλές απόψεις, δεν μοιάζει με τις άλλες σχέσεις, δεν παύει να είναι συμβατή με τους κανόνες των άλλων σχέσεων. Η Βίβλος είναι πλήρης από παραλληλισμούς για να μας βοηθήσει να συλλάβουμε το νόημα της σχέσης μας με τον Θεό. Για παράδειγμα, ο Χριστός απεικονίζεται ως ο γαμπρός και η Εκκλησία απεικονίζεται ως η νύφη. … Μια τέτοιου είδους στενής σχέσης απαιτεί χρόνο μεταξύ των δύο. Μια άλλη σχέση είναι αυτή του γονέα και του παιδιού. Οι στενές οικογενειακές σχέσεις είναι εκείνες κατά τις οποίες, παιδιά και γονείς έχουν ιδιαίτερο «προσωπικό» χρόνο μαζί. Με το να περνάμε χρόνο με κάποιο αγαπημένο μας άτομο μας παρέχει την ευκαιρία να αρχίσουμε να γνωρίζουμε πραγματικά το άτομο εκείνο. Το να αφιερώνουμε χρόνο στον Θεό μόνοι μας μαζί Του είναι το ίδιο. Όταν βρισκόμαστε μόνοι με τον Θεό, ερχόμαστε κοντύτερα σ’ Αυτόν και Τον γνωρίζουμε με έναν διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι όταν βρισκόμαστε μαζί με άλλους σαν μια ομάδα.

                                                                                       

Ο Θεός επιθυμεί να έχει αυτό τον «ιδιαίτερο χρόνο» μαζί μας. Θέλει να έχει μια προσωπική σχέση μαζί μας. Μας δημιούργησε ως ατομικές οντότητες, όταν μας «μόρφωνε» μέσα στη κοιλιά της μητέρας μας.

1 Ο Θεός γνωρίζει και τις παραμικρές λεπτομέρειες της ζωής μας, όπως τον αριθμό απ’ τις τρίχες της κεφαλής μας.
 2 Γνωρίζει ξεχωριστά το καθένα σπουργίτι και «από πολλά σπουργίτια έχετε εσείς περισσότερη αξία».
 3 Μας προσκαλεί να έλθουμε κοντά Του και να Τον γνωρίσουμε.

4 Όταν επιθυμούμε να γνωρίσουμε τον Θεό με έναν ιδιαίτερο τρόπο, θα Τον αναζητάμε από νωρίς.
 5 και θα περνάμε χρόνο μαζί Του. Θα είμαστε σαν την Μαίρη, στα πόδια του Ιησού προσέχοντας σε αυτά που λέει
 6 Θα πεινάμε και θα διψάμε για δικαιοσύνη και θα χορτάσουμε.

7.Στην Παλαιά Διαθήκη, βλέπουμε το Θεό να καλεί προφήτες να Τον πλησιάσουν ο καθένας τους προσωπικά. Ο Μωυσής συναντά τον Θεό μόνος του στην καιόμενη βάτο και κατόπιν στο Όρος Σινά. Ο Δαβίδ, του οποίου οι πολλοί ψαλμοί αντικατοπτρίζουν τη στενή του σχέση με τον Θεό, επικοινωνεί με Αυτόν ενώ προσπαθεί να ξεφύγει από τον Σαούλ.
8 Η παρουσία του Θεού περνά δίπλα από τον Ηλία ενώ αυτός ήταν στη σπηλιά. Στην Καινή Διαθήκη, ο Ιησούς περνά χρόνο με τον Θεό μόνος Του.
9 Στην ουσία ο Ίδιος ο Ιησούς μας διδάσκει να προσευχόμαστε στον Θεό ιδιαιτέρως μερικές φορές: «Εσύ όμως, όταν προσεύχεσαι, είσελθε στο απόμερό σου δωμάτιο και αφού κλείσεις τη θύρα σου, προσευχήσου στον Πατέρα σου που είναι στα κρυφά».
 10Με το να αφιερώνουμε χρόνο μόνοι μας με τον Θεό, αφαιρεί απ’ τον νου μας κάθε περισπασμό ώστε να μπορούμε να συγκεντρωθούμε σε Αυτόν και να  ακούσουμε τον Λόγο Του. Με το να παραμένουμε κοντά Του, απολαμβάνουμε εκείνη τη στενή επικοινωνία στην οποία μας προσκαλεί Αυτός και έτσι μαθαίνουμε να Τον γνωρίζουμε πληρέστερα.

ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas