ΕΥΧΕΣ στο ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ: ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ , καλωσόρισες ΑΠΡΙΛΙΕ!

        

 ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ , καλωσόρισες ΑΠΡΙΛΙΕ!

Επιμελείται & γράφει για το Νέο Λογοτεχνικό περιβόλι η Ρένα Γ. Τζωράκη

Ευχές καρδιάς σε όλους σας, για ένα ευλογημένο μήνα γεμάτο υγεία,
ειρήνη  νου και ψυχής  ,πληρότητα και Αγάπη!
Εύχομαι στον καθένα την καθεμιά σας προσωπικά να εκπληρώσετε όλες τις άγιες επιθυμίες σας , η ΑΓΑΠΗ  Του ΚΥΡΙΟΥ των ΔΥΝΑΜΕΩΝ, που κρατά με την υπερφυσική Του Δύναμη τα σύμπαντα και τους γαλαξίες να κατακλύσει με την ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ τις καρδιές όλων μας!

Αυτόν τον μήνα εύχομαι σε όλους τους αναγνώστες και αναγνώστριές μου, να είναι ένας ξεχωριστός- μοναδικός και ιδιαίτερος μήνας , γεμάτος με Ουράνιες
 και επίγειες ευλογίες , να φωτιστούν τα  πνευματικά μάτια όλων μας , ώστε να γνωρίσουμε ποια είναι η ΕΛΠΙΔΑ της πρόσκλησης ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ μας, ποιος ο πλούτος της ΔΟΞΑΣ της κληρονομίας Του στους ΑΓΙΟΥΣ &  να μας αποκαλύψει προσωπικά στον καθένα και καθεμία μας,
 ποιο είναι  το υπερβολικό μέγεθος της Δύναμής Του σε όλους εμάς που πιστεύουμε σύμφωνα με την ενέργεια της κυθρίαρχης ΕΞΟΥΣΙΑΣ και Δύναμής Του, την οποία ενήργησε στον  ΙΗΣΟΥ  ΧΡΙΣΤΟ, καθώς τον ανέστησε από τους νεκρούς και τον κάθισε στα ΔΕΞΙΑ Του στα επουράνια , πιο πάνω από κάθε αρχή, εξουσία ,δύναμη και κυριότητα, και κάθε όνομα που ονομάζεται όχι μονάχα σε τούτο τον αιώνα , αλλά και στο μέλλοντα &υπέταξε τα πάντα κάτω από τα πόδια Του και μας τον έδωσε σαν κεφαλή πιο πάνω από όλους στην Εκκλησία, η οποία είναι το Σώμα Του, το πλήρωμα ΕΚΕΙΝΟΥ,που σε όλα, γεμίζει με πληρότητα τα ΠΑΝΤΑ!
Καλό και ευλογημένο μήνα σε όλους σας και να θυμάστε πάντα τα λόγια του Αποστόλου Παύλου,  όπως έγραψε στους Ρωμαίους 8:37-39

Υπερνικούμε, διαμέσου εκείνου που μας αγάπησε. Επειδή, είμαι πεπεισμένος ότι, ούτε θάνατος ούτε ζωή ούτε άγγελοι ούτε αρχές ούτε δυνάμεις ούτε παρόντα ούτε μέλλοντα ούτε ύψωμα ούτε βάθος ούτε κάποια άλλη κτίση, θα μπορέσει να μας χωρίσει από την αγάπη τού Θεού, η οποία [υπάρχει] στον Ιησού Χριστό τον Κύριό μας.

Και στην Α Πέτρου κεφάλαιο 5 εδάφιο 6-11

«Ο Θεός αντιτάσσεται στους υπερήφανους, στους ταπεινούς, όμως, δίνει χάρη».

Ταπεινωθείτε, λοιπόν, κάτω από το πανίσχυρο χέρι τού Θεού, για να σας υψώσει εν καιρώ· και όλη τη μέριμνά σας ρίξτε [την] επάνω σ’ αυτόν, επειδή αυτός φροντίζει για σας. ​ Εγκρατευθείτε, αγρυπνήστε· επειδή, ο αντίδικός σας ο διάβολος περιτριγυρίζει, σαν ωρυόμενο λιοντάρι, ζητώντας ποιον να καταπιεί. Στον οποίο αντισταθείτε [μένοντας] στερεοί στην πίστη, ξέροντας ότι τα ίδια παθήματα γίνονται στους αδελφούς σας που [είναι] μέσα στον κόσμο.  Και ο Θεός κάθε χάρης, που μας κάλεσε στην αιώνια δόξα του διαμέσου τού Ιησού Χριστού, αφού πάθετε λίγο, αυτός να σας τελειοποιήσει, στηρίξει, ενισχύσει, θεμελιώσει, σ’ αυτόν [ας είναι] η δόξα και η κυριαρχική εξουσία στους αιώνες των αιώνων. Αμήν.

 Η λέξη ΑΠΡΙΛΙΟΣ πως προήλθε;

Η λέξη Απρίλιος ετυμολογείται από το λατινικό Aprillis, από το ρήμα aperire, που σημαίνει «ανοίγω». Είναι ο μήνας κατά τον οποίο ο καιρός «ανοίγει» και έρχεται η Άνοιξη, όπως σημειώνεται στο Μέγα Συναξαριστή.

Ο Απρίλιος μέχρι την εποχή του Ρωμαίου Αυτοκράτορα Ιουλίου Καίσαρα περιελάμβανε 29 ημέρες και από τότε 30. Το 65 μ. Χ. ο Νέρων προσπάθησε, χωρίς επιτυχία, να μετονομάσει τον Απρίλιο σε Νερώνιο (Neronius) σε ανάμνηση της σωτηρίας του μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του στην οποία συμμετείχε και ο δάσκαλός του Σενέκας, που τελικά αυτοκτόνησε για να αποφύγει τον εξευτελισμό.


Ο Κύριος να σε ευλογήσει και να σε φυλάξει! Ο Κύριος να επιλάμψει το πρόσωπό του επάνω σου, και να σε ελεήσει! Ο Κύριος να υψώσει το πρόσωπό του επάνω σου, και να σου δώσει ειρήνη!

Αριθμοί 6:24-26

https://logotexnikoperiboli-archives.blogspot.com/2023/04/blog-post_1.html


Διαβάστε το Αφιέρωμα στο μήνα Απρίλιο στο πρώτο μου μπλοκ Λογοτεχνικό περιβόλι:

https://logotexnikoperiboli.blogspot.com/2014/04/blog-post.html








ΚΑΛΟ  ΜΗΝΑ με τα ΖΩΝΤΑΝΑ ΥΔΑΤΑ του ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ!
https://logotexnikoperiboli-archives.blogspot.com/2020/11/blog-post_45.html



 

ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.


Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas