Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις: Οι τελευταίες στιγμές της Τζωρτζίνας στα χέρια της μητέρας της Ρούλας Πισπιρίγκου


  Aποκαλύψεις: Οι τελευταίες στιγμές της Τζωρτζίνας στα χέρια της μητέρας της Ρούλας Πισπιρίγκουν το κορίτσι που υπέφερε περισσότερο μέχρι την ύστατη ώρα του θανάτου.

Στα 9 της χρόνια και έχοντας βιώσει την απώλεια των δύο μικρών αδελφών της, ήταν σε μια ηλικία που μπορούσε να καταλάβει τα πάντα. Όπως προκύπτει, τα συνολικά εννέα επεισόδια της Τζωρτζίνας ενδεχομένως οφείλονται σε χορήγηση μεγάλων δόσεων κεταμίνης, αφού στον οργανισμό του άτυχου παιδιού οι ποσότητες της ουσίας ήταν 6 mg ανά λίτρο αίματος.

Η ίδια τις τελευταίες της ημέρες, τον Φεβρουάριο, παραπονιόταν ότι «νιώθει σαν να έχει μια βόμβα στην κοιλιά έτοιμη να σκάσει» και ζητούσε να πάει στους γιατρούς. Όντως την πήγαν στο νοσοκομείο, όμως οι γιατροί δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν το σπάνιο πρόβλημα που είχε προκληθεί στην υγεία της -κι αυτό που θα τη σκότωνε τελικά. Διέγνωσαν γαστρεντερίτιδα και ψυχολογικά προβλήματα εξαιτίας του θανάτου των δύο μικρών αδελφών της και της έδωσαν εξιτήριο. Κι αυτή, όμως, είχε την ίδια τραγική μοίρα.

Η Τζωρτζίνα παρουσίασε το πρώτο επεισόδιο σπασμών 15 ημέρες μετά τον θάνατο της Ίριδας και στις 4 Απριλίου του 2021 έκανε την πρώτη εισαγωγή στο νοσοκομείο.

«Δεν καταφέραμε ποτέ να προσδιορίσουμε γιατί συμβαίνουν αυτά τα επεισόδια και τι τα προκαλούσε. Ποτέ δεν ήταν κάποιος γιατρός μπροστά, όταν άρχιζαν οι σπασμοί που περιέγραφε η μητέρα. Η μητέρα καλούσε όταν ξεκινούσε ένα επεισόδιο και στον φάκελό της όλες οι καταγραφές ξεκινούν ως ”μας κάλεσε η μητέρα λόγω επεισοδίου”. Όταν έφταναν οι γιατροί στο δωμάτιό της είχε πέσει ο σφυγμός της και ήταν ωχρή», ανέφερε η γιατρός της Τζωρτζίνας.

«Έκανε αρρυθμίες, έπεφτε ο σφυγμός, είχε χαμηλό οξυγόνο, ενώ παρουσίαζε και απώλεια συνείδησης. Χρειάστηκε έντονα ερεθίσματα και η παρέμβαση των γιατρών για να την επαναφέρουν» ανέφερε η γιατρός, προσθέτοντας πως «υπήρχε προβληματισμός σε όλους για το τι είδους επεισόδια είναι αυτά που συμβαίνουν».

Οι τραγικές περιγραφές της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Οι τραγικές ημέρες της Τζωρτζίνας μέχρι τον θάνατο αντικατοπτρίζονται από τα ίδια τα λόγια της μάνας της, σε πρόσφατη συνέντευξή της στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», στο Star.

«Στην αρχή νομίζαμε ότι ήταν ο φόβος της. Μας είπε ”νιώθω σαν να έχω μια βόμβα στην κοιλιά μου, έτοιμη να σκάσει”. Η ίδια ζητούσε να πάει στον γιατρό. Οι γιατροί μάς είπαν ότι ήταν ψυχολογικό και μας έδωσαν εξιτήριο» αναφέρει, και συνεχίζει:

«Την πήγαμε στο ”Καραμανδάνειο”. Μας είπαν πως όλο αυτό ήταν ψυχολογικό και μας είπαν πως θα μας δώσουν εξιτήριο. Της έκαναν άλλες εξετάσεις και μας είπαν ότι έχει γαστρεντερίτιδα. Το παιδί ξύπνησε και πάλι στον ύπνο του και πνιγόταν. Μας έλεγε ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει και ζητούσε τους γιατρούς. Έβλεπαν εκείνοι τους παλμούς ανεβασμένους και το οξυγόνο ανεβασμένο. Ανέβασε και πυρετό. Επειδή κάποιοι τονίζουν ότι πάντα ήταν η μαμά, θέλω να τονίσω πως κάθε μαμά θα έκανε το ίδιο. Κάθε μαμά θα ήταν δίπλα στο παιδί της. Οπότε όλο αυτό είναι ανόητο» είπε η μάνα, η οποία τώρα διώκεται για τη δολοφονία της κόρης της.

Επίσης, οι γονείς είπαν ότι πριν καταλήξει η Τζωρτζίνα είχε γίνει εγκεφαλογράφημα, όπως και όλες οι εξετάσεις. «Τις τελευταίες ημέρες που νοσηλευόταν στο ”Ωνάσειο”, το παιδί είχε συνέλθει αρκετά. Όταν τοποθετήθηκε ο απινιδωτής, ο γιατρός μού ξεκαθάρισε ότι καρδιολογικά το παιδί δεν έχει κανένα πρόβλημα», είπε η μητέρα.

Ο πατέρας θυμάται για την Τζωρτζίνα: «Το παιδί ήταν καλά και είχε 100% επικοινωνία. Ήταν ένα παιδί-έξω καρδιά, που χόρευε, με όρεξη για ζωή».

Η μητέρα και ο πατέρας αναφέρθηκαν αναλυτικά στο θέμα του απινιδωτή και του βηματοδότη και σε όσα έγιναν όταν η Τζωρτζίνα νοσηλευόταν στο Ωνάσειο. Η μητέρα είπε ότι το παιδί παρουσίασε ένα πολύ σοβαρό επεισόδιο βραδυκαρδίας. Είπε ότι ξαφνικά το παιδί έκανε ένα μεγάλο επεισόδιο με πολύ χαμηλό οξυγόνο. «Μέχρι τώρα, δεν έχουμε καταλάβει τι έγινε», είπε χαρακτηριστικά.

Κρίθηκε ότι πρέπει να εισαχθεί στη ΜΕΘ. «Το πρώτο 24ωρο στη Μονάδα η Τζωρτζίνα ήταν ήρεμη», είπε η μητέρα. Όμως το επεισόδιο επαναλήφθηκε και επειδή το ίδιο το παιδί είχε παρακαλέσει για λόγους ψυχολογικούς να βρίσκεται και ο πατέρας δίπλα της, την ώρα εκείνη ήταν παρόντες και οι δύο γονείς. «Ήμασταν και οι δύο μαζί, δεν ήμουν μόνη. Να ξεκαθαριστεί και αυτό επειδή κάποιοι ανίδεοι το αναφέρουν. Όταν έγινε η πρώτη βραδυκαρδία ήταν μπροστά και οι γιατροί. Τότε δούλεψε για πρώτη φορά και ο βηματοδότης», είπε τότε…

Οι τελευταίες στιγμές της Τζωρτζίνας

Η μητέρα της θυμάται τις τελευταίες στιγμές: «Μου έλεγε το παιδί, ”μαμά, κοιμάσαι;”. Δεν ήθελε να κοιμηθώ. Έβλεπα στο οξυγόνο ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και θέλησα να φωνάξω τους γιατρούς. Ξαφνικά ξυπνάει, σηκώνεται και πέφτει πίσω. Εγώ ήμουν πανικόβλητη και φωνάζω τους γιατρούς. Έτρεξαν και μετά από προσπάθεια 55 λεπτών την επανέφεραν».

«Η Τζωρτζίνα έμεινε στη ΜΕΘ, ανέκτησε τις αισθήσεις της και αποσωληνώθηκε. Όλα κυλούσαν ομαλά. Φτάνουμε στο σημείο του απινιδωτή. Αποφασίζουμε να μπει, ώστε να ασφαλίσουμε την καρδιά. Πήγε στο ”Ωνάσειο” και το πρώτο βράδυ έκανε το ίδιο επεισόδιο. Εκεί δεν ήμουν μπροστά. Το παιδί διασωληνώθηκε. Μας ενημέρωσαν τηλεφωνικά γι’ αυτό που της συνέβη», αναφέρει.

«Στο ”Ωνάσειο” αντιμετώπισε πρόβλημα και με ένα άλλο μικρόβιο, που το ξεπέρασε. Τότε εγώ η ίδια ζήτησα να μπαίνω παραπάνω. Μου το επέτρεψαν για την ψυχολογία του παιδιού. Ο κύριος Παπαγιάννης τής έβαλε απινιδωτή και μου ξεκαθάρισε ότι καρδιολογικά το παιδί δεν έχει πρόβλημα. Μου είπε να ψάξω το θέμα του οξυγόνου», συμπλήρωσε η μητέρα.

«Οταν πέθανε η Τζωρτζίνα από ανακοπή, άρχισε ένας γονιδιακός καρδιολογικός έλεγχος. Πήραν δείγματα από εμάς και από την Ίριδα, που είχε πρόσφατα πεθάνει», είπε ο πατέρας. «Ψάχνουν και για κάποια σπάνια γονίδια που μπορεί τότε να μην είχαν βρεθεί», συμπλήρωσε η μητέρα…

Τι υποστηρίζει ο γιατρός της Τζωρτζίνας στο «Ωνάσειο»;

Ο Ιωάννης Παπαγιάννης, διευθυντής του Παιδοκαρδιολογικού Τμήματος του Ωνασείου, μιλώντας στο Alpha, ανέφερε ότι στο παιδί δεν εντοπίστηκε ανατομικό ή λειτουργικό πρόβλημα στην καρδιά.

«Νοσηλεύσαμε το παιδί περίπου 3 με 4 εβδομάδες, στη διάρκεια των οποίων ελέγξαμε το παιδί από κάθε πλευρά όσον αφορά το καρδιολογικό κομμάτι. Δεν βρήκαμε ανατομικό ή λειτουργικό πρόβλημα στην καρδιά. Δεν υπήρχε καμία αρρυθμία. Ο απινιδωτής μπήκε σε λειτουργία ως βηματοδότης, γιατί το παιδί εμφάνισε μια βραδυκαρδία. Όμως κάποια στιγμή, όταν πλέον δεν υπάρχει επιπλέον οξυγόνο γιατί η μικρή είχε πάθει ανακοπή, σταματάει να μπορεί να συλλάβει το μυοκάρδιο. Δηλαδή, δίνει παλμούς, αλλά, αν δεν υπάρχει οξυγόνο, δεν μπορεί να λειτουργήσει η καρδιά», τόνισε.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ρεπορτάζ του Μega ανέφερε ότι έχει καταγραφεί online η λειτουργία τόσο του απινιδωτή όσο και του βηματοδότη, που είχαν τοποθετηθεί στη μικρή κατά τη νοσηλεία της στο νοσοκομείο το τελευταίο διάστημα. Η Τζωρτζίνα είχε εισαχθεί με σκοπό να παρακολουθήσουν οι γιατροί τη λειτουργία της καρδιάς της μικρής, η οποία πριν από μερικούς μήνες έπαθε ανακοπή, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου την επανέφεραν, αλλά ωστόσο έκτοτε της δημιουργήθηκε πρόβλημα τετραπληγίας.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής του Ωνασείου, έτσι και το ρεπορτάζ του Μega σημείωσε ότι αυτές οι καταγραφές δεν έδειχναν κάποιο πρόβλημα, ενώ ο βηματοδότης δεν είχε ενεργοποιηθεί, παρά μόνο για μερικά δευτερόλεπτα πριν χάσει τη ζωή της η μικρή Τζωρτζίνα.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, το κορίτσι παρουσίασε βραδυκαρδία μετά από κατάρρευση του μυοκαρδίου.

«Δεν χρειάζεται να της δώσεις νερό», έλεγε η μητέρα στη γυναίκα που φρόντιζε την Τζωρτζίνα

Η γυναίκα που είχε αναλάβει τη φροντίδα της Τζωρτζίνας μίλησε στην εκπομπή «Live News» του Mega και περιέγραψε τη σχέση που είχε με το μικρό κορίτσι και τη μητέρα της.

«Εγώ με τη μητέρα της δεν είχα καλή επικοινωνία. Έτυχε να λείπει η νοσηλεύτρια για δύο ημέρες και της εξήγησα ότι εγώ ως υπεύθυνη δεν μπορούσα το παιδί να το δεχτώ για δύο ημέρες, διότι σιτιζόταν από γαστροστομία και εγώ δεν ήξερα. Δηλαδή, δεν μπορούσα να εξυπηρετήσω το παιδί στο κομμάτι αυτό. Ούτε νερό μπορούσα να δώσω, ούτε φαγητό», σημείωσε η γυναίκα.

«Όταν της το είπα, έγινε μια πολύ μεγάλη φασαρία, ότι δεν γίνεται και ότι οφείλω να πάρω το παιδί, και εάν θα έλειπε ένα μήνα η νοσηλεύτρια… Της λέω “εάν θα έλειπε ένα μήνα, θα όφειλα σαν κέντρο να βρω μία λύση, αλλά σας μιλάω για δύο ημέρες”. “Όχι”, μου λέει, “θα το πάρεις, είσαι υποχρεωμένη”. “Μα κυρία Ρούλα δεν μπορώ να δώσω ούτε νερό στο παιδί σας”. Γυρνάει και μου λέει: “Δεν χρειάζεται να της δώσεις νερό, δεν έχει 40 βαθμούς έξω”».

Τότε ήταν που η γυναίκα έχασε τον αυτοέλεγχό της με αυτά που άκουσε από το στόμα της 33χρονης μητέρας: «Της απάντησα: “α, συγγνώμη, γιατί εγώ τον χειμώνα έδινα στο παιδί μου νερό”».

«Σε εμάς, στο κέντρο, το γέλιο της ήταν απίστευτο. Ήταν ευτυχισμένη στο κέντρο» είπε η γυναίκα, αναφερόμενη στο πώς περνούσε η Τζωρτζίνα τον χρόνο της στο Κέντρο Αποκατάστασης. «Για το σπίτι δεν μπορώ να σας πω», πρόσθεσε.

«Όμως μπορώ να σας πω μόνον ότι η συνοδός μου είπε δύο φορές ότι το πήρε κλαμένο (το παιδί). Όπως πολύ άσχημα παραλάβαμε την Τζωρτζίνα μετά τη μαγνητική, λίγο πριν φύγει από τη ζωή. Εκείνη τη μέρα το παιδί ήταν χάλια. Δεν μπορέσαμε με τίποτα να την ενεργοποιήσουμε, να την κάνουμε να γελάσει, να την κάνουμε να ενδιαφερθεί για κάτι. Ήταν χάλια. Και βέβαια ενημερώσαμε τη μητέρα. Βέβαια, μετά από μία ολική νάρκωση -γιατί μας είπε ότι τη μαγνητική την έκανε με ολική νάρκωση-, είπαμε ότι ίσως ήταν ακόμα επηρεασμένη από τη νάρκωση», κατέληξε.

ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.

Πηγή: europost.gr

 

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas